Røsland forsterker mannskapet

Kallmyr, Listhaug, Røsland, Fredriksen, Ødegaard og Vinje. Arkivfoto: Lars Roar Ruud

Fire måneder etter at han han overtok byrådsledervervet i Oslo, forsterker Stian Berger Røsland mannskapet med to nye byråder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2010 kl 14:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Byrådsleder Stian Berger Røsland utvider byrådet med to nye medlemmer. Arkivfoto: Vidar Bakken

OSLO: De to er Anniken Hauglie (H), 37 år gammel fra Sinsen, og Øystein Sjøtveit (Frp), 48 år fra Teisen.

Sosialbyråd

Hauglie tar over som sosialbyråd, en post som frem til i dag har ligget under byråd Sylvi Listhaug (Frp). Hun fortsetter som byråd for helse- og eldre.

— Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester spenner i dag over et svært stort spekter og har budsjettansvaret for nesten halvparten av kommunens budsjett. Med den kommende samhandlingsreformen blir oppgavene enda flere. Med dette grepet vil byråden for helse- og eldre kunne forsterke arbeidet for å bedre eldreomsorgen og gjennomføre samhandlingsreformen, sier byrådsleder Stian Berger Røsland i en pressemelding.

Hauglie vil få ansvar for kommunens samlede innsats innen rusomsorg, barnevern og sosialtjenester.

Næringsbyråd

Sjøtveit får som nytt næringsbyråd ansvaret for næringspolitikk, eierstyring av de kommunale eiendomsforetakene, generalforsamlingsfullmaktene i aksjeselskapene og samordning av det regionale arbeidet. Han vil ha en viktig rolle i investeringsplanene i skole, barnehager og omsorg i Oslo.

— Byrådet var tydelige i byrådserklæringen på at vi ønsker å løfte frem næringspolitikken i Oslo. Den nye næringsbyråden vil spille en nøkkelrolle i det viktige arbeidet for å gjøre Oslo til en enda mer attraktiv by å etablere og drive næringsvirksomhet, sier byrådslederen, sier Røsland.

Lang erfaring

Anniken Hauglie har erfaring knyttet til sosialpolitiske spørsmål både på nasjonalt og kommunalt plan. Hun var politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen og har arbeidet som sosialpolitisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe. Hauglie kommer nå fra stilling som rådgiver for kommunalfraksjonen i Høyres stortingsgruppe og har tidligere arbeidet i Forbrukerrådet.

Øystein Sjøtveit (FrP) er 48 år gammel og har betydelig politisk erfaring, både i Oslo og på landsplan. Han kommer nå fra jobb som avdelingsdirektør i NAV Akershus. Sjøtveit var medlem/ varamedlem av Oslo bystyre fra 1988

—2007. Han har vært gruppesekretær for FrPs bystyregruppe og rådgiver i FrPs stortingsgruppe. Sjøtveit har tidligere vært styremedlem i det regionale Innovasjon Norge og Husbankens hovedstyre.

«Fulltallig» igjen

Etter at byråd Anette Wiig Bryn gikk av i fjor høst har byrådet bestått av kun seks medlemmer, mot normalt sju eller åtte.

LES OGSÅ: - Kan bare være en fordel

Byrådet består fra før av byrådsleder Stian Berger Røsland, H (fra Ullern), kultur- og utdanningsbyråd Torger Ødegaard, H (Frogner), finansbyråd Kristin Vinje, H (Nordre Aker), byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen, H (Nordre Aker), miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr, Frp (Gamle Oslo) og Sylvi Listhaug (Vestre Aker).

Endringene i byrådets sammensetning trådde i kraft kl 13.00 torsdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse