Rotløs fremtid for sognsvannstre

Sognsvannstreet vil "leve" videre som klatretre. Her fra Miljøfestivalen på Karl Johan forrige helg. Foto: Anne Aakervik/Friluftsetaten

4. juni ble et tre på parkeringsplassen ved Sognsvann felt av Friluftsetaten. Noen dager senere dukket det opp på Karl Johan.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2009 kl 11:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sognsvannstreet vil «leve» videre som klatretre. Her fra Miljøfestivalen på Karl Johan forrige helg. Foto: Anne Aakervik/Friluftsetaten

Se bildet større

Sognsvannstreet vil «leve» videre som klatretre. Her fra Miljøfestivalen på Karl Johan forrige helg. Foto: Anne Aakervik/Friluftsetaten

SOGNSVANN: Hva er meningen med å felle et ungt tre som gir fin skygge til bilene når sola skinner, og som er til stor glede for brukere som turgåere, hundeeiere og andre, undrer lesere i distriktet.

Ikke hærverk

Presseansvarlig Anne Aakervik i Friluftsetaten kan forsikre om at det ikke er snakk om kommunalt hærverk.

- Treet skal brukes til flere arrangementer for barn og unge i tiden framover. Arrangementene har som formål å gjøre ungene miljøbevisste og opptatt av natur og fysisk aktivitet i sitt nære skogsområde, forklarer Aakervik. At treet ble tatt på parkeringsplassen var for å unngå kjøring lenger inne i skogen.

Leketre

Treet er nemlig velegnet som klatretre, og har nå blitt fjernet for nåler og stikkende grener. Det 7,5 meter høye skogsinventaret har blitt atskilt fra sine røtter på Sognsvann, og i stedet fått en solid juletrefot som erstatning. I treet skal barn få utfolde seg, lære å klatre og føle mestring.

- Treet ble brukt under miljøfestivalen i Oslo helgen etter, som en del av en villmarksleir, sier Aakervik.

Treet ble transportert til Karl Johan, der to norgesmestere i treklatring lærte opp ungene. I toppen hang det en bjelle, og de tøffeste fikk prøve seg helt i toppen, riktignok med sæle.

- Nå lagres treet av Friluftsetaten, men det vil bli en attraksjon flere ganger. Miljøfestivalen deltar vi på hvert år, i fjor klatret barna i trærne langs Karl Johan, men de egnet seg ikke lenger. I tillegg er vi med på skogdager ved Sognsvann. Da vil klatretreet bli med, sier Aakervik, og lover at parkeringsplassen på Sognsvann vil bli ryddet for avfall etter fellingen i løpet av denne uken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse