Russ holder idrettsstjerner våkne

 

– For gjestene våre er russefeiring ved Sognsvann et problem, sier hotellsjefen ved Olympiatoppen Sportshotell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2008 kl 16:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På parkeringsplassen ved Sognsvann skal opptil 30 russebusser ha samlet seg flere ganger og festet. Resultatet har vært nattebråk og forsøpling (innfelt). Foto: Karl A. Kjelstrup/Utlånt

SOGNSVANN: Beboere ved Sognsvann melder om opptil 30 russebusser som samles til fest flere ganger i løpet av russetiden, med base på parkeringsplassen ved Sognsvann. Natt til torsdag og fredag var det fest igjen, med det resultat at mange slet med nattesøvnen.

Gjestene plages

En av de nærmeste naboene er Olympiatoppen og Toppidrettssenteret, som blant annet rommer et hotell som brukes mye av toppidrettsutøvere. Hotellsjef Mette Karin Welle bekrefter at de hver vår påvirkes og plages av russen ved Sognsvann.

– Det stemmer at de har begynt russefeiringen, ja. Gjestene våre hører godt når russen er tunge på bassen, men vi kan ikke gjøre noe med det, annet enn å ringe politiet og be dem komme, sier Welle.

– Og det har dere måtte gjøre flere ganger?

– Ja, dette har vært et problem i flere år, og vi ønsker at dette blir gjort noe med, sier hotellsjefen.

Søppel

Det er ikke bare lydforurensning russen bedriver ved Sognsvann. Nordre Aker Budstikke har fått inn flere bilder på mms fra folk som er forferdet over alt søppelet som ligger igjen etter russen.

– Greit at russen koser seg, men å etterlate seg ting slik er lite pent, skriver en oppgitt Budstikke-leser til oss. Som vi ser på bildet, har russen ikke en plan for den aller siste, og kjedeligste, delen av festen, nemlig ryddejobben.

Men på Tryvann ønsker russen nå å gjøre noe med forsøplingen, melder NRK Østlandssendingen.

– I år kommer vi til å starte tidligere enn vi har gjort de siste årene. I fjor startet vi rett etter arrangementet, og da blir vi ferdige stort sett til utpå dagen neste dag. Men nå skal vi starte under arrangementet så vi, forhåpentligvis, er ferdige tidligere i forhold til de som skal gå her på tur, men hunder og slikt, sier daglig leder i russens organisasjonskomité, Mie Skard, til NRK Østlandssendingen.

Men det gjaldt altså Tryvann og hjelper lite for dem som ønsker å nyte en vårdag i flott natur ved Sognsvann.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse