Russejentene som gjør det selv

Hanne Mollekleiv, Celinn Bentzen og Charlotte Biseth fra Kjelsås, på «Bring it on 2015» FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Russetiden trenger ikke bli svindyr selv om man skal ha russebuss. 23 barndomsvenninner fra Kjelsås sjekket hva venner og familie kunne hjelpe dem med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2015 kl 23:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bring i on-jentene, foran bussen, som skal bli ganske annerledes i mai. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Logoen har de laget selv. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Fortsatt bærer bussen preg av 2013-russen, men snart er den klar i ny drakt for å rulle med 2015-russen fra Kjelsås. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KJELSÅS: – «Russeindustrien» utnytter seg av at russen er “unge og dumme”, sier bussjef Charlotte Biseth, på russebussen som foreløpig går under dekknavnet «Bring it on 2015».

Har kjent hverandre siden barneskolen

Bussen består av 23 jenter fra sju forskjellige videregående skoler i Oslo: Elvebakken, Foss, Blindern, Persbråten, Wang, Ullern og Nydalen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Nydalenrevyen: Kostbare hotellstjerner

Det spesielle er at de alle er oppvokst på Kjelsås. Og der mange setter sammen bussgjengen med nye bekjentskap fra videregående, har Kjelsås-jentene holdt seg til barndomsvenninnene.

– Vi var egentlig to gjenger som gikk på barneskolen på Disen og Kjelsås. På ungdomsskolen møttes vi alle på Engebråten, sier den andre bussjefen, Celinn Bentzen.

– Vi prøvde å ha med noen andre, men det fungerte dårlig. Så vi endte opp med den gjengen vi egentlig ville ha, sier Charlotte med et smil.

– Mer press på Holmenkollen- og Nordstrandsruss

Nå «representerer» de Kjelsås. Det er viktig for jentene å få fram hvor de er fra, noe de også har med i dekknavn-låtene sine.

– Du skal være fra Kjelsås for å kunne være en Kjelsås-buss. Det er veldig moro at vi alle er fra samme sted, sier Hanne Mollekleiv.

Jentene mener det er mindre press på Kjelsås-busser, enn for eksempel russebusser fra Nordstrand eller Holmenkollen.

– Jeg tror det er et større press på at de skal bruke mer på bussene sine. Ikke at de nøvendigvis vil det, men de føler de må, fordi alle før dem har vært satsebusser, sier Charlotte.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Fagerbergrevyen: FaBelaktig, FagerBerg!

Får hjelp til det meste

Selv sier jentene på «Bring it on» at de ikke er en satsebuss, selv om budsjettet ligger rundt en gjennomsnittlig årslønn.

– Vi er ingen satsebuss, men vil selvfølgelig ha en viss standard, sier Celinn.

Bussene som virkelig satser dobler egeninnsatsen mange ganger det Kjelsås-jentene putter inn i bussen sin, mener de. På spørsmål om hvor mye det er «greit» å bruke på en russebuss som skal brukes gjennom noen få uker i mai, svarer jentene at det må hver enkelt buss, og hver enkelt russ selv avgjøre.

– Men man trenger ikke bruke en formue for å få en bra buss, og å ha det gøy, sier Hanne.

Selv tenkte de at med 23 jenter «om bord» måtte det finnes nok av kompetanse og muligheter for hjelp i omgangskretsene deres, forteller Charlotte.

Foreldre, søsken og venner bidrar. Og logoen er det Celinn som har designet.

– Vi var og så på et anlegg til 150-200.000. Men så fikk vi heller låne et av en vi kjenner. Det er fullt brukbart, sier Charlotte.

De har fått maling, og får snekker- og elektrikerhjelp fra fedre.

– Det har vi spart masse på.

LES OGSÅ: OnklP & Slekta avslutter på Grefsenkollen

Konseptet er veldig hemmelig

Foreløpig er bussen rosa etter Nøtterøy-jentene som brukte den som for to år siden. Men at det endelige konseptet til jentene fra Kjelsås blir rosa og «jentete», avviser de.

– Det blir nok heller det motsatte, sier Hanne Mollekleiv, hemmelighetsfullt.

Hva «Bring it on» blir til ved konseptslipp i april, er det bare de 23 jentene som vet. Og det følger strenge sanksjoner dersom noen lekker.

At jentene faktisk eier en buss, synes de er litt komisk å tenke på. For bussjefene Charlotte og Celinn er det litt som å drive en bedrift.

LES OGSÅ: «Er det en ting jeg har gjort mye er det å vente på trikken på Storo. Ofte i regn»

– Vi har jo aldri drevet noe sånt som dette før, sier Charlotte.

– Det kan være en utfordring å holde bussmøter. Jentene har litt vanskelig for å holde munn, og samtalene glir fort over på andre ting, sier Celinn.

Noen krangler og høylydte diskusjoner har det blitt, blant annet når de skulle velge konsepter. Men da er det en fordel at de har kjent hverandre lenge. Charlotte og Celinn er ikke redde for at russetiden skal ødelegge vennskapet.

– Vi gleder oss veldig! Det morsomste blir rullingen! sier de to bussjefene.

LES OGSÅ: Nordre Aker-jenter på KG-teateret

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse