Russen jager bort naboene

Sulten og feststemt russ har i flere år samlet seg ved Mcdonalds ved Ullevål/Gaustad. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I fjor klaget både nabolaget og Rikshospitalets barneavdeling på russestøy fra «Lille Trøyvann» på Ullevål. Nå flykter naboer for å redde nattesøvnen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 14:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Plassen ved McDonald's og Esso-stasjonen på Gaustad ved Ring 3, et steinkast fra Ullevaal stadion, har det de siste årene blitt et samlingssted for russ om natten.

Like ved ligger det mange leiligheter, og Rikshospitalet er blant de nærmeste naboene.

Tidlig i mai i fjor ble 30 busser bortvist fra plassen i løpet av én natt, og feststøy har ført til en rekke klager fra barneavdelingen på Rikshospitalet.

– Utover barnepasientene

Se bildet større

Det er her, mellom Esso og McDonald's, det ofte samles russbusser i april og mai. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Leder for ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon, Anne Merete Ansok, uttalte til Nordre Aker Budstikke.

– Vi kommer særlig til å følge tett opp plassen ved McDonald's, nedenfor Rikshospitalet, der russebusser samles om natten. Vi har fått støymeldinger fra barneavdelingen på sykehuset. Dette går direkte utover barnepasientene.

LES SAKEN: Måtte jage bort 30 russebusser

Vel advarer

Nå er det like før russetiden braker løs igjen, og nabolaget i Klaus Torgårds vei, med 172 leiligheter, er svært bekymret for årets russefeiring.

Leder av Berg, Nordberg og Sogn Vel, Henning Iversen, sendte i forrige måned brev til blant annet politiet, Bymiljøetaten, og med kopi til bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

«Russen har i stadig større grad de siste årene samlet seg rundt McDonalds restauranten ved Gaustad, som er døgnåpen. Samlingen foregår stort sett hver natt fra klokken 02.00 til 06.00 i tiden fra slutten av april til 18. mai,» skriver Iversen i brevet.

Se bildet større

Leder av Berg, Nordberg og Sogn vel, Henning Iversen har tilskrevet bydelsadministrasjon og politi, på vegne av beboere som opplever mye støy i forbindelse med russefeiringen, på eiendommen i bakgrunnen med blant annet Mcdonalds - langs Ring 3. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: I 2015 fikk politiet i Oslo 130 russeklager den første uka

Høy musikk og forurensning

«Russebussene parkerer oppover Klaus Torgårds vei. Det er musikkstøyen fra høyttalere på russebussene som er plagsomt. Naboer har talt opp til 14 busser på en gang, så støynivået kan bli veldig høyt. Naboene opplyser at musikken demper seg hvis politiet kommer, men bare den korte tiden politiet er tilstede.»

I tillegg til musikkstøyen nevner også Iversen støy og forurensing fra busser som går på tomgang og fra dieselaggregater som lager strøm til høyttaleranleggene.

«Vi vil med dette brevet henlede oppmerksomheten på et problemet som er stort for naboene, og be om at politiet tar dette opp med russens ledelse i håp om at man kan få en bedring på problemet. Vi vil også oppfordre politiet til å legge flest mulige turer innom området for å dempe musikkstøyen, avslutter Iversen.»

Beboere reiser bort

Til Nordre Aker Budstikke sier Iversen at eldre beboere som har mulighet, reiser bort under russetiden.

– Ja, flere av de eldre som har mulighet, reiser bort i russetiden. De orker ikke være her i russestøyen. De blir jo på en måte jaget bort fra sine egne hjem, av russen!

Politiet i russemøte

Leder for ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon, Anne Merete Ansok, forteller til Nordre Aker Budstikke at politiet onsdag skal ha et internmøte med russeledelsen og arrangørene av Tryvann-samlingene.

– Da vil vi også ta med brevet fra velet på vegne av beboerne i området ved Mcdonald's og Esso-stasjonen, og diskutere disse problemstillingen med russen. Så vi skal forberede oss godt til årets russefeiring, sier Ansok.

LES OGSÅ: Thea tar et oppgjør med russemusikken: – Ikke klin med, ligg med, dans med, eller snakk med gutta som synger at du danser som en hore!

Bydelen

Bydel Nordre Aker, ved spesialkonsulent Knut Hammervold, skriver følgende i en e-post til Nordre Aker Budstikke:

«Det finnes ingen hjemler i støyforskrifter eller i annet lovverk som bydelen kan benytte overfor russebråket. Det er bare politiet som har hjemler i straffeloven for å ta «synderne» som uten grunn krenker den offentlige ro og orden.»

LES OGSÅ: Ved disse populære samlingsstedene i Oslo ble russen nektet å feire i fjor

…men visste du at det ikke var Norge som fant opp russefeiringen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse