Russen: – Mest innendørs

– Bydelens forslag er OK – men noen vil nok unngå kontraktsskriving og flytte bussen ut av bydelen, tror russepresident på Berg vgs. Her en av fjorårets russebusser. Arkivfoto

Bydelen vil «regulere» russebuss-parkeringen. – Et OK forslag, men vinterstid står stort sett bussene innendørs likevel – for da jobber vi jo med dem, sier Bergs russepresident, Kristine Harsten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BERG: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om bydelens forslag til å «regulere» russebuss-parkeringen til anviste områder – og at russen inngår «kontrakt» med eier av parkeringsområdene.

«I kontrakten skal inngå forpliktelser i forhold støy, forsøpling osv. Dersom forpliktelsene ikke innfris skal bussene fjernes...» sa blant annet leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomité, Ivar Christiansen (Ap) til avisen i forrige uke. Forslaget skal også behandles i bydelsutvalget (BU).

– OK løsning– Vi synes det hørtes ut som en bra løsning, hvis støy, søppel osv. er et problem. Men i vinterhalvåret vil de fleste ha russebussen stående innendørs, eksempelvis i en garasje med tilgang til varme, lys og strøm, mens man jobber, sier fersk russepresident på Berg vgs., Kristine Harsten.

Flytter ut av bydelen– Men likevel tror vi et slikt forslag – hvis det blir en realitet – vil være med på at russen flytter bussene til andre bydeler som ikke har slike regler. Bedre kanskje å reise litt ekstra, og slippe å bruke for mye tid på å skrive kontrakter med tomteeiere/naboer, for å ha bussen stående i nærheten av der russen selv bor, sier Harsten, som synes folk «over»-klager innimellom.

– Synd hvis vi er «i veien»– Vi har også hørt at russ har fått klager på russebusser som kun er parkert langs veien og åpne plasser, helt uten»støy» og med tillatelse fra politiet. Synd at folk synes russen er så «i veien». Hvis nevnte kontraktsforslag kan være med på problemstillingen, så er det jo greit nok, sier Harsten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse