Russepresidenten: Axel var rystet

Russepresident Sindre Skoglund (innfelt) synes situasjonen er beklagelig.

Russepresident Sindre Skoglund i Oslo har ikke fått kontakt med visepresidenten sin i dag. Men han snakket med Stoltenberg jr. på telefon rett etter slagsmålet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2008 kl 14:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

– Han virket oppskaket, men ellers fin. Men jeg vet ikke noe om hvorvidt han var skadet, eller om han trengte legehjelp, sier Skoglund. Han synes hele situasjonen er sterkt beklagelig. Han ønsker ikke nå å uttale seg om hvem som har gjort hva, og hvem som har skyld i bråket mellom Oslo-russ og Akershus-russ. Han var ikke selv til stede under sammenstøtene.

Må snakke sammen

– Jeg mener det nå er helt nødvendig å bringe partene sammen og snakke ut. Vi må få slutt på slåssing og krangel. Russen har i år fått mye mer positiv mediadekning enn hva russen er vant til. Så kommer dette helt oppunder 17. mai. Det er trist og beklagelig, sier russepresidenten.

Han understreker at det tross alt bare dreier seg om to eller tre busser, og at de aller fleste russebussene har holdt seg innenfor god oppførsel.

Ikke myndighet

– Vi har ingen sanksjoner å sette inn overfor den enkelte russebussen, vi har ingen slik myndighet. Vi kan understreke at russetid hander om å ha det gøy og å være positive, ikke å slåss og ramponere. Men vår innflytelse er begrenset.

– Hvordan virker det inn at en av de mest sentrale i russestyret faktisk er innblandet i bråket?

– Det kan jeg ikke svare på så lenge jeg ikke vet hva som faktisk er skjedd, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse