- Så lite som skal til!

Arve Nilsen mener det er viktig å spare miljøet der man kan. Foto: Elisabeth Wang

Arve Nilsen ved Arve Nilsens Trafikkskole i Maridalsveien er spesialist på Eco-driving.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2007 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Tåsen/Bjølsen: - I fjor høst vil jeg si det tok av, før det var det helt stille. Jeg hadde jo kurs jeg, men måtte gi meg grunnet begrenset med etterspørsel. Men det har jo forandret seg, sier Arve Nilsen.

Ofrer ingen ting

I hver eneste kjøretime innlemmer han de kunnskapene han har om eco-driving eller miljøvennlig kjøring om du vil. Han får elevene til å forstå at det behøver ikke gå på bekostning av verken tid eller fart å kjøre miljøvennlig.

- Det handler om de små forandringene, som faktisk gjør den store forskjellen. Mange tenker jo ikke over ting når de kjører de bare gjør det av gammel vane. Vet man hva som skal til er det enkelt å gjøre forandringer og økonomisk er det jo også svært positivt, sier Nilsen.

Han peker på at bilen gjerne skal være så lett som mulig (minst mulig last), det er en fordel og ikke ha takboks når man ikke trenger det og sjekk av luft i dekkene er svært viktig.

- For å ta et lite eksempel kan man jo si at har man en bil med takboks og dårlig lufttrykk i dekkene. Da kan man faktisk bruke opp til en desiliter mer med bensin på mila bare på grunn av disse to tingene. Det er jo en liten oppvekker, smiler Nilsen.

Gode resultater

Jevn fart og aircondition og tåkelys av når man ikke trenger det, er andre gode råd den erfarne kjørelæreren gjerne deler. Men ønsker man å lære seg alt om Eco-driving anbefaler han "Lær og kjør" i Drammen.

- På dette kurset kjører man en bestemt rute to ganger, en slik som man ville kjørt den alene og en med instruksjoner. Under begge turene sitter den en måler i bilen som viser bensinforbruk og distanse samt tiden ruten er kjørt på. Og litt på basis av hvordan du kjører fra før vil forbruket ditt gå ned med 10-25 prosent på den andre turen, forteller Nilsen.

For øyeblikket har han ikke selv tid til å ta imot kunder som ønsker et kurs, men hver dag er det en elev til som lærer hvordan han eller hun best mulig kan spare både miljøet og lommeboken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse