Så mye kostet hver av de 14 kvadratmeterne

SOLGT: Stor interesse for liten leilighet i Nydalen. Den gikk 70.000 kroner over takst. FOTO: EIENDOMSFOTO AS

Landets minste leilighet til salgs i juli endte med en kvadratmeterpris på nesten 90.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Leiligheten, med adresse i Gunnar Schjelderups vei i Nydalen, har et bruksareal på knappe 14 kvadratmeter.

I følge Dagens Næringsliv, og et søk på Finn.no, bekreftet at dette var den minste leiligheten i Oslo, og i resten av landet, som lå ute for salg i juli.

Les hva Nordre Aker Budstikke skrev om leiligheten i helgen, her.

70.000 kroner over takst

Med en totalpris på nesten 1,129 millioner – prisantydning på 350.000 kroner pluss 778.693 i fellesgjeld – hadde det lille krypinnet like ved BI, Storo storsenter og Nydalen, en kvadratmeterpris på 80.600.

Men etter visning på søndag og mandag, med påfølgende budrunde, endte salgssummen på 420.000 kroner, 70.000 over takst.

Inkludert fellesgjelden gir dette en totalpris på 1,2 millioner, og svimlende 86.000 kroner per kvadratmeter.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på boliger solgt i Oslo i juni var til sammenlikning 55.000 kroner, i følge Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

Press på små boliger

– Vi hadde 16-17 innom på visning, noe som er bra. I budrunden var det med tre stykker, sier megler Morten Marthinsen i Nordvik & Partners.

Det er stort press er det på de små, sentrumsnære leilighetene. Det bygges få av dem, samtidig som boligmarkedet for studenter er presset.

I forrige uke skrev Osloby at 3865 studenter står i kø for å få leie bolig i Oslo, i følge ferske tall fra Studentsamskipnaden.

– Småleiligheter kommer til å øke mer i pris enn vanlige leiligheter så lenge de ligger sentrumsnært og dermed er attraktive for unge under 30 år, og også enslige, ikke-så-unge arbeidsinnvandrere, sa sjeføkonnom Kjell Senneset i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Eiendommen i det strengt regulerte området satte prisrekord, selv om huset må rives

– Området har alt

– Kvadratmeterprisen på de minste leilighetene vil som regel bli høyere enn på større leiligheter med samme standard. En kvadratmeterpris på 80.000 på de minste leilighetene er representativt for området da mange unge ønsker seg hit både på grunn av området i seg selv og nærheten til BI. Området har «alt», med Storosenteret, et komplett kollektivtilbud, nærhet til marka, treningssentre og så videre, sa Marthinsen til Nordre Aker Budstikke i helgen.

I skrivende stund finner vi en tilsvarende leilighet til salgs på Finn.no, med adresse i samme boligkompleks i Gunnar Schjelderups vei. Den er riktignok én kvadratmeter større enn den som nylig ble solgt. Her er prisantydningen 400.000. Inkludert fellesgjeld lander totalprisen på 1,14 millioner kroner, noe som utgjør 76.000 kroner per kvadratmeter.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse