Sabotasje mot markaløp med 3500 deltagere

I morgen, lørdag 6. mai, er det mange råskinn ute i Marka. FOTO: RÅSKINNET

Lørdag går populære Råskinnet av stabelen. Men hvem har systematisk fjernet flere kilometer med løypemerking og sperringer?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2017 kl 12:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: For 21. år på rad, arrangeres Råskinnet. For store og små, med tre forskjellige løyper. Arrangørene opplyser at rundt 3500 deltagere stiller lørdag 6. mai.

Det er Ready som arrangerer løpet. Torsdag måtte Per Morten Hoff fra arrangementet bruke mange timer på å remerke hele strekningen fra Maridalen ved den gamle hoppbakken like ovenfor Låkeberget i Maridalen, og helt til Korsvoll.

LES OGSÅ: Disenjenta (17) har fått jobb som ballerina - i Russland!

Sabotasje på to kilometer

– Det er en strekning på i hvert fall to kilometer. Vi merket og la opp til løpet på den strekningen på kvelden 1. mai, nå har noen systematisk plukket ned alt. Og deler av løpet går i myrer, hvor man garantert blir blaut på beina selv med høye støvler, så vi tror ikke dette er noen impulsiv handling fra en og annen turgåer, sier Hoff til Nordre Aker Budstikke.

– Den eller de som har gjort dette, må i tillegg ha hatt med store søplesekker for å få med seg all merkingen og sperringer. Nå måtte vi kjøpe ny merking og så videre, og det koster mye penger, legger Hoff til.

Se bildet større

Også mange små råskinn er med på markaløpet lørdag 6. mai - her fra tidligere løp. FOTO: RÅSKINNET

LES OGSÅ: Sjekk Kjelsås-russen som kjører Tesla!

Tillatelse

Og understreker at løpet har tillatelse fra både kommune og stat.

– Vi har tillatelse til arrangementet fra Bymiljøetaten Oslo Kommune og Miljødepartementet, til å løpe i de traseene vi har lagt. Dugnad er gøy men ikke å måtte gjøre samme jobb to ganger.

Se bildet større

Ikke for pyser som er redd for å bli våt på beina, Råskinnet. FOTO: RÅSKINNET

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse