Saksøker Ullevål for millionbeløp

Ullevål: Entreprenørselskapet Akron saksøker Ullevål Sykehus for 2,6 millioner kroner etter at den tidligere eiendomssjefen ved sykehuset brøt en bygg...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: Entreprenørselskapet Akron saksøker Ullevål Sykehus for 2,6 millioner kroner etter at den tidligere eiendomssjefen ved sykehuset brøt en byggekontrakt. Svein Raknerud, som er deleier i Akron, mener tapet av kontrakten var en direkte årsak til at de gikk konkurs og tapte flere millioner kroner, melder NRK.

Det var i desember 2002 at entreprenørselskapet Akron fikk kontrakt på rehabiliteringen av psykiatribygget ved Ullevål sykehus. Men etter ni måneder sa eiendomssjefen opp avtalen. Han hevdet Akron hadde økonomiske problemer. Eiendomssjefen ga istedet oppdraget til en kamerat som hadde både momsbedrageri og fakturasvindel på samvittigheten. Raknerud mener tapet av kontrakten var den direkte årsaken at Akron kort tid etter gikk konkurs. Senere har eiendomssjefen innrømmet at han mottok 180.000 kroner for å gi kontrakten til kameraten. I oktober i fjor ble han dømt til to år og tre måneders fengsel for korrupsjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse