Salget er ugyldig

Naboene på andre siden av borettslaget, Kringsjåbygg Sameie, mener veisalget er ugyldig.

Naboene i Kringsjåbygg Sameie vil klage på reguleringsforslaget. I tillegg mener de kommunens salg av veistumpen til borettslaget, er ugyldig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2007 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kringsjå: Beboerne i sameiet (Minister Ditleffsvei 15), rett ovenfor borettslaget i nr. 3, 5, 7 og 11, kommer til å klage på reguleringsforslaget om reservert parkering for borettslag-beboerne og på plan- og byggs forslag om forenklet saksbehandling. Men i tillegg har allerede sameiet klaget på selve salget av veien (2000 m2) fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) til borettslaget. Kommunen kan selge eiendom etter privatrettslige regler, uten varsling. Men i dette tilfellet mener sameiet at kommunen ikke kan gjøre det, og i følge sameiet var selve salgsprosessen helt ukjent for beboerne på andre siden av borettslaget, før den ble oppdaget ved en tilfeldighet.

- Salget berører naboene - oss - i stor grad ved av rettigheter som blant annet parkering i veien flyttes fra en større til en mindre gruppe personer. Derfor burde salget være behandlet gjennom en offentlig vedtaksprosess, slik at sameiet hadde blitt part i prosessen. Det ville gitt sameiet mulighet til å uttale seg, og opplyse kommunen om alle forholdene rundt saken. Det vill gitt en rettferdig behandling av salgsprosessen, alt annet enn de vi er gitt nå, mener styreleder i sameiet, Jan Vincens Steen.

- Reguleringsforslaget vil utvilsomt ramme beboerne i Kringsjåbygg Sameie, blant annet da vi ikke har tilstrekkelig parkeringsmuligheter i eget garasjeanlegg eller på utetomt.. Dessuten har 24 av leilighetene (nr. 15) inngangsparti fra Minister Ditleffsvei, hvor Oslo kommune nå har solgt eiendommen, og besøkende til sameiet benytter seg også av Minister Ditleffsvei for atkomst og parkering, sier styrelederen, som mener borettslagets oppfatning av trafikk- og parkeringskaos kan skyldes borettslaget selv.

- I dag er det lov å parkere på begge sider av veien, men for en tid tilbake sto det et parkering forbudt skilt på sameie-siden. Det ble en dag tatt ned - etter borettslagets initiativ - og det var etter at skiltet ble borte at kaoset startet. Spesielt om vinteren er det trangt i veien, sier Steen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse