Samler leksehjelptilbudet

Elever fra Nordberg skole må til Bjølsen for å få leksehjelp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2007 kl 13:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bjølsen/Nordberg: Utdanningsetatens nye leksehjelpsprosjekt for elever mellom 14 og 19 år går ut på at noen få skoler per skolekrets blir tildelt ressurser for å drive leksehjelp for naboskolene. Ungdomsskoleelevene i Nordre Aker må til Bjølsen skole for å få hjelp med leksene.

- Vi ønsker alle elever fra og med 8. klasse og ut videregående velkommen, og tror det blir en suksess, sier rektor ved Bjølsen skole, Birgit Thronæs. Hun forteller at skolen har satt av to rom til lekselesing, og at de kan ta i mot 40 til 50 elever hver gang. - Tre lærere fra skolen vil være til stede og det vil også bli enkel matservering slik at elevene får litt mat i kroppen før de begynner å jobbe, ser hun. Leksehjelpstilbudet starter onsdag 10. oktober og vil være åpent onsdager og torsdager fra klokken 14-16. De som vil delta må melde seg på, enten via sin egen skole, eller direkte til Bjølsen.

Øyvind Bibow Hansen, assisterende rektor på Nordberg skole, bekrefter at leksehjelsptilbudet på Bjølsen også er gitt til Nordbergelevene. Han forklarer at det er opp til den enkelte skolen å vurdere om det er behov for å gi leksehjelp utover tilbudet fra utdanningsetaten.

- Vi hadde et slikt tilbud for våre elever på Nordberg tidligere, men opplevde den gang at oppslutningen rundt det var lite. Vi har mange elever som har idretts- og kulturaktiviteter på fritiden, slik at de ikke har anledning til å være igjen på skolen etter skoletid, sier Hansen. Det hender likevel at Nordberg skole får forespørsler om lokale leksehjelptilbud. Hansen forteller at ledelsen snart skal drøfte muligheten for nyoppstart av et slikt tilbud hos dem. Inntil videre har han tro på utdanningsetatens sleksehjelptilbud.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse