Samlet inn 31277 kroner!

11-åringene Aurora, Ingeborg, Ida og Jørgen med den flotte sjekken i hendene.

6. klasse ved Kjelsås skole har ryddet rom, vasket bad, solgt vafler og boller. Sist uke ble sjekken overlevert til SOS-barnebyer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2007 kl 13:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sjekken ble overlevert sist uke.

Kjelsås: - Elevene har vært utrolig flinke, ingen tvil om det. I en uke har de hatt jobbplan i stedet for lekseplan. Da har de hjulpet til hjemme, solgt ulike ting de har laget og funnet på forskjellige prosjekter. Et skikkelig kreativt arbeid er nedlagt, forteller kontaktlærer Beate Nilsen.

Prosjektet elevene har samlet inn til er "OsloHuset" i SOS-barnebyen Livingstone i Zambia. Huset skal være en håndsrekning til foreldreløse og forsømte barn i Zambia og har fått navnet "OsloHuset". Målet er nemlig å finansiere huset med penger samlet inn av folk som bor og arbeider i Oslo. Innsamlingsmålet er 900 000 kroner.

Sett verdien

- Vi i SOS-barnebyer er strålende fornøyd med hva elever og lærere har klart å samle inn på denne uken. De har jobbet sammen og virkelig sett verdien av dette prosjektet. Og nå har vi altså regnet ut at de tilsammen allerede har finansiert 3,5 prosent av "OsloHuset", opplyser SOS-barnebyer representant, Lykke Kieler.

Hun mener elevene virkelig har engasjert seg i problemstillingen og forstått hvor viktig det er at alle er med å bidra.

- Jeg tror helt klart at barn har en unik mulighet til å sette seg inn i andre barns situasjon. De forstår godt at dette er et viktig prosjekt, og at det på sikt vil hjelpe svært mange som trenger denne hjelpen, sier Kieler.

God følelse

11-åringene Aurora, Ingeborg, Ida og Jørgen synes det har vært både spennende, utfordrende og morsomt med et lite avbrekk fra den vanlige skolehverdagen. Men slappet av, det har de på ingen måte gjort.

- Jeg har solgt muffins og ryddet hjemme, også har jeg hjulpet tanten min, sier Ingeborg.

- Jeg har både solgt forskjellige ting og ryddet hjemme og hos mormor. Og jeg fikk masse skryt etterpå, smiler Aurora.

De to andre klassekameratene nikker samtykkende.

- Ja, vi har solgt mye i skolegården og andre steder, samt ryddet rom og vasket. Vi visste jo at pengene skulle gå til dette prosjektet, og da var det ekstra gøy å hjelpe til, sier Jørgen.

Og det endelige beløpet er firkløveret svært fornøyde med.

- Det er kult, altså. Man har liksom alltid lyst til å hjelpe til når man ser slike aksjoner, men det er ikke like enkelt å vite hvordan man kan være med. Dette gir definitivt en god følelse av å kunne hjelpe andre, avslutter Aurora.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse