ANNONSE
Annonse

Samlet til «Nei til asfalt»-markering

NEI: Flere Nei til asfalt-markeringer fra Kjelsås til Nydalen i kveld, her noen av aksjonistene. Foto: PRIVAT

Mandag ble det kjent av byråden går inn og stopper asfaltplanene på turveien fra Kjelsås til Nydalen, inntil videre. Aksjonsgruppa mot asfalt stoppet imidlertid ikke markeringen om å jogge samme strekningen mandag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2015 kl 09:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/NYDALEN: Mandag ble det kjent at byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V), stopper planene om asfaltering fra Kjelsås til Nydalen, på grusveien langs Akerselva.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Bymiljøetaten stengte tidlig i forrige uke turstrekket for gjennomgang/sykling, nettopp på grunn av de forestående arbeidene.

Stopper

Men nå stopper byråden selv planene, og innkaller til stort folkemøte. Som helst skal skje innen denne uken.

Markeringer

Aksjonsgruppa mot asfalt på facebook, vokste raskt til over 2000 medlemmer. Mandag var dagen for to markeringer, nemlig å jogge strekningen klokken 18.00 og klokken 21.00.

- I to puljer, en kl 18 og en kl 21, jogger vi mot asfalt mellom Stillatorget og Nydalsdammen. Med utsettelsen er vi kommet et stykke på vei, men ikke langt nok: de har begynt å grave, det ser ikke pent ut. Vi vet ikke hva en utsettelse betyr, og det er ikke en utsettelse men en total avlysning vi krever! står det blant annet på facebooksiden.

Ikke så veldig mange som stilte klokken 18.00, med tanke på at opp mot 2500 har støttet gruppa på facebook. Men markering ble det. Også med startnummer med "Nei til asfalt". Senere mandagskvelden går neste runde i markeringen. Det ble i etterkant også meldt om flere som sluttet seg til markeringen utover kvelden, se også bilder til saken.

Uttaler seg i aksjonsgruppa

Byråden har selv meddelt gruppa følgende mandag:

- Planen om utbedring av turveien mellom Nydalen og Kjelsås har engasjert svært mange i området. Slikt engasjement ønsker jeg velkommen! Arbeidene som pågår på turveien akkurat nå er generelt vedlikeholdsarbeid som må gjøres uansett om det blir lagt asfalt eller grus. Dette håper jeg de som ferdes i området respekterer.

Hun fortsetter.

- Jeg har satt asfaltering av turveien på vent for å kunne gi informasjon om planene for veien, og også legge til rette for at folk kan få luftet sine synspunkter gjennom et dialogmøte...Bymiljøetaten vil også fortelle hva som ligger bak de opprinnelige planene. Deretter vil vi gjøre en ny vurdering, skriver hun også.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse