Sammen for barna

Med alle roder fordelt og flere bøssebærere enn tilgjengelige bøsser, kunne Ina Bø, Pål Hannemyr og Anne Berard-Andersen i aksjonskomiteen konstatere at innsamlingen på Bakkehaugen var en suksess. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det var ingenting å si på deltakelsen på Tåsen under årets TV-aksjon til inntekt for UNICEF og idretten. Aldri før har så mange barn vært med som bøssebærere, som på søndag.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Med alle roder fordelt og flere bøssebærere enn tilgjengelige bøsser, kunne Ina Bø, Pål Hannemyr og Anne Berard-Andersen i aksjonskomiteen konstatere at innsamlingen på Bakkehaugen var en suksess. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Einar og Anita Tunold, måtte sammen med døtrene Inga (2) og Ragna (3 1/2) dra hjem uten bøsser. - Det er jo bare et luksusproblem at vi er for mange her i dag, sa Anita, som fikk med Mikkel Sætre Lunde (13) som hadde fått bøsse, med på bildet.

Se bildet større

Einar og Anita Tunold, måtte sammen med døtrene Inga (2) og Ragna (3 1/2) dra hjem uten bøsser. - Det er jo bare et luksusproblem at vi er for mange her i dag, sa Anita, som fikk med Mikkel Sætre Lunde (13) som hadde fått bøsse, med på bildet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Maria (9) og Frida Scharff Schulstock (4) hadde sammen med bestemor Else Maria Scharff øvd på hva de skulle si til når de ringte på dørene.

Se bildet større

Tyra Rossiné (5 1/2) var klar for å samle inn penger til barn i Afrika.

Tåsen: En begeistret Pål Hannemyr kunne trygt slå fast at med 35 forhåndspåmeldte bøssebærere var det mer enn nok folk til å dekke alle de 28 rodene som omfattet området fra Tåsen til Nydalen.

- Noen går to eller flere sammen, men vi har også delt opp roder i to for at alle skal få gå. Det er veldig gledelig å se at det er spesielt mange barnefamilier som stiller opp i år, sier bøssebærerkoordinatoren på Tåsen. Sammen med Ina Bø og Anne Berard-Andersen fordelte han kart og ruter mellom de fremmøtte bøssebærerne. Fra klokken kvart på fire søndag ettermiddag ble det folksomt i menighetssalen i Bakkehaugen kirke.

- Vi skal gå i Michel Nielsens vei og samle inn penger hos naboene, fortalte Berit Rossiné, som syntes det var en selvfølge å stille opp for UNICEF og idretten. Hun hadde tatt med seg datteren Tyra (5 1/2) og hennes vennine Mia Pugsley (6) som bøssebærere. Tyra visste veldig godt hva pengene i den hvite og grønne bøssen gikk til.

- Det er til barn i Afrika som ikke har det så veldig bra.

Familien Tunold deltok på et UNICEF- og TV-aksjonen-arrangement tidligere på dagen, men da de kom til Bakkehaugen var alle rodene fordelt. Litt skuffet var familien på fire. - Men det er flott at det er så mange som stiller opp for en god sak. At vi er for mange her i dag er jo bare et luksusproblem, smilte Anita Tunold, som kom sammen med mannen Einar og døtrene Inga (2) og Ragna (3 1/2).

- Årets tema er veldig viktig og aktuelt, og jeg tror den store mediedekningen i forkant har hatt veldig mye å si for deltakelsen. Folk har fått med seg at medisinene finnes og det ikke skal så mye til før det utgjør en forskjell, sa Victoria Kvinge, student fra Mo i Rana og førstegangsbøssebærer i hovedstaden. Sammen med Eli Hannemyr ventet hun spent i minuttene før bøssebærerne fikk slippe ut i gatene nøyaktig klokken fire.

- Jeg er gift med den lokale aksjonslederen, så det er en selvfølge at jeg deltar, fortalte Hannemyr som har gått med bøsse de siste fire årene, før hun og de andre ildsjelene forsvant ut på årets kanskje viktigst søndagstur.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse