Sammen om Voldsløkka

Tribunen på Voldsløkka har nok sett sine beste dager.

Venstre vil støtte Skeid i kampen om en ny fotballstadion på Voldsløkka. Nå håper de på flertall i budsjettbehandlingen i bystyret.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gruppeleder for Venstre i bystyret, Ola Elvestuen (t.h.) og leder i Sagene Venstre Guro Fresvik støtter daglig leder i Skeid fotball Terje Martinsen (t.v.) i kampen om ny stadion på Voldsløkka.

Voldsløkka: – Hele greia kommer jo til å ramle sammen snart, det har ikke vært gjort noe her siden 50-tallet, sier daglig leder i Skeid fotball Terje Martinsen om den falleferdige tribunen på Voldsløkka stadion.

Nå får Skeid støtte av Venstre, som vil presse fram en plan for en ny stadion i budsjettbehandlingen i bystyret.

– Venstre vil jobbe for at vi får en rehabilitering av Voldsløkka, det er veldig viktig for bydelen at dette kommer på plass nå. For hele byen egentlig. Vi trenger en arena her også, sier gruppeleder i bystyret Ola Elvestuen (V).

Klart tidsperspektiv

Det var Venstre som i mai la fram et forslag om kunstgressbane på Voldsløkka for bystyret, men lite konkret har skjedd siden den gang. Men nå som Skeid har rykket opp i første divisjon aktualiseres planene på nytt.

– Vi får nok spille her med dispensasjon, men da må vi ha et klart tidsperspektiv på når vi skal gjøre noe her. Fotballforbundet er jo ganske strenge på dette med sikkerhet, sier Terje Martinsen, og får støtte fra Elvestuen.

– Det er utrolig viktig å få på plass en tidsplan for stadion, og da selvsagt med finansiering også. Dette er noe kommunen må betale for, og vi kommer til å presse på for å få det med i budsjettet, sier han.

Moderate krav

For tre uker siden behandlet bydelsutvalget (BU) i bydel Sagene en sak om kommunedelplan for idrett, der Voldsløkka ble viet stor plass. Resultatet av saken var at BU ber bystyret om en snarlig prioritering av hele Voldsløkka, der også en kunstgressbane med undervarme er innlemmet. Imidleritd frykter Ola Elvestuen (V) at de lokale politikerne ikke klarer å overbevise sine partifeller i bystyret.

– Jeg synes det er moderate krav for en utbedring, men det blir spennende å se i budsjettbehandlingen. Vi vet jo ikke om vi får flertall, men vi skal forhandle om denne saken, sier han.

Venstre regnes som et vippeparti mellom venstresiden og høyresiden i bystyret, og sitter dermed strategisk i forhandlingsposisjon. Det kan bety at de kan presse fram bevilgninger til Voldsløkka, dersom resten av bystyret setter seg på bakbena.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse