Sår tvil om studiekompetanse

Sår tvil om studiekompetanse

13-15 personer står på venteliste for å komme inn på mastergraden Mette-Marit skal begynne på til høsten.

Slottet vil ikke opplyse om Mette-Marit har 180 studiepoeng, som kreves for masteren hun skal begynne på til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2008 kl 13:36

NYDALEN: I går ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit skal begynne på et svært populært masterstudium på BI. I følge VG står 13-15 personer på venteliste for å komme inn på det aktuelle studiet, samtidig som verken Slottet eller BI vil opplyse hvor mange studiepoeng kronprinsessen har.

I Mette-Marit sin CV på Slottets egne hjemmesider står det at hun har fullført Ex.phil. ved Høgskolen i Asker, samt Afrikanske studier ved London School of Oriantal and African studies. Ifølge VG tilsvarer dette til sammen 75 studiepoeng.

Hemmelig

For å komme inn på Masterstudiet « Ledelse, makt og mening» på BI kreves 180 studiepoeng, men 90 av disse kan godkjennes som arbeidspraksis.

Etter at VG tok tak i saken i går ble Mette-Marits CV endret flere ganger, og kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, sier til VG at hun ikke ser noen grunn til å kommentere hva kronprinsessen faktisk har fullført.

- Jeg kommer ikke til å si hvor mange studiepoeng hun har, sier Hagen, samtidig som hun legger til at kronprinsessen har rikelig med studiepoeng.

Vil ikke kommentereHeller ikke BI ønsker å kommentere opptaksgrunnlaget til Mette-Marit, men rektor Tom Colbjørnsen sier til VG at kronprinsessen er tatt opp på like vilkår som andre studenter.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!