Sår tvil om studiekompetanse

13-15 personer står på venteliste for å komme inn på mastergraden Mette-Marit skal begynne på til høsten.

Slottet vil ikke opplyse om Mette-Marit har 180 studiepoeng, som kreves for masteren hun skal begynne på til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2008 kl 13:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: I går ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit skal begynne på et svært populært masterstudium på BI. I følge VG står 13-15 personer på venteliste for å komme inn på det aktuelle studiet, samtidig som verken Slottet eller BI vil opplyse hvor mange studiepoeng kronprinsessen har.

I Mette-Marit sin CV på Slottets egne hjemmesider står det at hun har fullført Ex.phil. ved Høgskolen i Asker, samt Afrikanske studier ved London School of Oriantal and African studies. Ifølge VG tilsvarer dette til sammen 75 studiepoeng.

Hemmelig

For å komme inn på Masterstudiet « Ledelse, makt og mening» på BI kreves 180 studiepoeng, men 90 av disse kan godkjennes som arbeidspraksis.

Etter at VG tok tak i saken i går ble Mette-Marits CV endret flere ganger, og kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, sier til VG at hun ikke ser noen grunn til å kommentere hva kronprinsessen faktisk har fullført.

- Jeg kommer ikke til å si hvor mange studiepoeng hun har, sier Hagen, samtidig som hun legger til at kronprinsessen har rikelig med studiepoeng.

Vil ikke kommentereHeller ikke BI ønsker å kommentere opptaksgrunnlaget til Mette-Marit, men rektor Tom Colbjørnsen sier til VG at kronprinsessen er tatt opp på like vilkår som andre studenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse