SATS tester til høsten

Fra høsten av kan du bli dopingtestet på SATS. Men testingen krever medlemmets samtykke, sier informasjonsdirektør i treningskjeden, Anders Hall Grøterud.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: SATS' treningssentre har siden 2005 hatt en avtale med Antidoping Norge om frivillig dopingtesting av medlemmene. Etter et opphold i testingen grunnet forbud fra Datatilsynet, starter SATS testingen igjen fra høsten.

Naivt

- Vi opplever ikke doping som et stort problem på SATS-sentrene. Men vi ser med stor bekymring på de stadig økende beslagene av dopingmidler i samfunnet. Det er derfor naivt å tro at doping ikke kan forekomme også blant enkelte av våre snaut 100.000 medlemmer, sier informasjonsdirektør i treningskjeden, Anders Hall Grøterud.

Medlemmene kan fra høsten av undertegne et frivillighetsskjema som vedlegg til innmeldingskontrakten.

- Ingen kan tvinges. Likevel tror vi de fleste vil si ja til testing. Antidopingarbeidet er med på å skape en atmosfære på sentrene som har fokus på treningsglede fremfor utseende, og i tillegg understreke vår nulltoleranse for dopingbruk i treningssentrene.

Utestengelse

- Dopingbruk fører til utestengelse fra sentrene, sier Hall Grøterud.

Men de som ikke vil teste seg - slipper.

- Frivillighet er et skritt i riktig retning. Men aller helst ønsker vi muligheten til å gjennomføre obligatoriske tester der vi mener det er hensiktsmessig. Men lovverket forhindrer foreløpig det. Likevel, ved mistanke om misbruk av doping er praksis å ta tak i hvert enkelt tilfelle individuelt, sier Hall Grøterud.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse