Satser på lyset

Denne gjengen er fornøyd med å få en russebuss til disposisjon. Fra venstre Torbjørn Brandseter (Bærum) Anette Aaeng (Vinterbro), Caroline Østby (Røa), Marte Brattli (Østensjø), Thomas Skaar (Asker), Merete Knutsson (Grefsen), Kristoffer Udnesseter (Ellingsrudåsen), Marie Stangeland (Grefsen), Sara Anfindsen (Enebakk), Toril Strand Husevåg (Røa). Foto: Utlånt

– Med lysanlegg kan vi bli en del av "Tryvanns-ringene", og synliggjøre rusfri russefeiring og kristent livssyn, sier Merete (18) og Marie (19) fra Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jentene og guttene på årets "Filla-buss" satser lyst.

- Vi bruker mange tusen på å leie et stort lysanlegg. Russebussene med blant annet de beste lyd- og lysanleggene blir satt opp mot hverandre i en ring under treffene på Tryvann. Lyset blir vårt middel for å få en plass i ringene. Vi vil synliggjøre en rusfri feiring og det kristne budskapet, sier Marie Stangeland (19) og Merete Knutsson (18) fra Grefsen.

Jentene forteller at det er med 29 russ på årets Filla-buss – 11 jenter og resten gutter. Og Filla-gjengen kommer fra hele byen.

- Rundt halvparten er russ fra Kristelig Gymnasium (KG). Ellers er gjengen spredd på skoler fra hele byen, men også fra Ski, Lillestrøm og Asker og Bærum.

- De som tror at vi legger oss tidlig og ikke er med, tar feil. Vi danser gjerne hele natta vi også, men forskjellen er at vi ikke drikker Da er det lettere å holde fokus, og vise vårt kristne livssyn og en alternativ rusfri russetid overfor andre, er de to Grefsen-jentene enige om.

Og "Focus" er navnet på årets "Filla-buss", som i følge Marie og Merete også blir å se på de store russetreffene, både i Stavanger og Kristiansand.

- Bussen er endelig godkjent, og nå gleder vi oss aller mest til å være med på å feire det vi har spart til og jobbet for i ett helt år. Men selvfølgelig ser vi også frem til å bli ferdig med alle eksamener, sier de to KG-russejentene fra Grefsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse