Se årets hotteste mobiltelefoner

NY: Xperia X1

Sjekk Nokia N96, Sony Ericssons første Windows-mobil og andre nyheter på Mobile World Congress i Barcelona.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

NY: Nokia N96.

Se bildet større

NYHETER: Storslipp av mobilnyheter i Barcelona, som Xperia X1 fra Sony Ericsson.

AMOBIL.NO/BARCELONA: Mobile World Congress i Barcelona regnes som en av årets viktigste mobilbegivenheter. Her slippes noen av årets hotteste mobiler. Sony Ericsson tyvstartet på søndag med å presentere syv nye telefoner. Etter å ha høstet kritikk for manglende evne til å komme med ny teknologi, slo produsenten sterkt tilbake. Blant annet med det nye flaggskipet Xperia X1. Den er banebrytende på flere måter. Ikke bare er det Sony Ericssons første telefon med innebygget GPS, det er også selskapets første med Windows Mobile og den første med høyoppløst trykkfølsom bredskjerm. Med skjermoppløsning på 800 x 480 punkter og et fullt tastatur bak skjermen, er dette en telefon som kan ta opp konkurransen med de mest avanserte profftelefonene til Nokia og HTC.

Les mer: Modelldryss fra Sony Ericsson

Turbo-telefon

På messens første dag lanserte Nokia fire nye mobiler. Alle smarttelefoner med S60-menyer, men ingen av nykommerne har berøringsfølsom skjerm. Den mest interessante nyheten, er kanskje N96. Nokia selv kaller denne telefonen for en N95 med turboladning, N96 har alle de viktigste funksjonene du kan kreve av en mobiltelefon i dag. N96 har fokus på video. Denne mobilen har nemlig en 2,8 tommers stor skjerm, og hele 16 GB innebygget minne. I tillegg har telefonen fått en støtte på baksiden som gjør at den kan stå på bordet av seg selv mens du ser på video. Og ikke nok med at du kan se video - telefonen lar deg også se mobil-TV. Til dette har telefonen støtte for DVB-H-teknologi. Telefonen har i tillegg et fem megapiksels kamera med autofokus, og kan ta opp video i 640 x 480 pikslers oppløsning. Kameraet støtter også geotagging, som kombinerer GPS-koordinater med bildet, slik at du kan se hvor det ble tatt.

Les mer: Se Nokias nye mobiler

Les også:

http://www.amobil.no/artikler/amobil_paa_aarets_viktigste_mobilmesse/48399" target="_new">Amobil på årets viktigste mobilmesse

LG lanserer følsomme mobiler

Samsung lanserer åtte nye mobiler

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse