Se hva som går løs i Oslo!

Det streifer en "leon" på Grefsen

GREFSENLØVE::Leonbergeren Strom på fire år har blitt en lokal attraksjon på Grefsen/Kjelsås. FOTO: FOTO. Kristin Tufte Haga

I disse ulvetider har det foreløpig vært lite ulv å se. Men derimot streifer en "leon" på Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2012 kl 17:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

vårpussi: Storm har gjort unna vårpussen, og ligner nå ganske så mye på en ekte løve. FOTO: Kristin Tufte Haga

GREFSEN: Matmor har gjort unna vårpussen, og den fire år gamle leonbergeren Storm har nå blitt til en lokal "lookalike" løveattraksjon.

- Ja han har fått veldig mye oppmerksomhet rundt den nye "looken" sin - men bare positivt. Folk til og med stopper bilen sin og hopper ut for å ta bilde av han, ler eieren til Storm.

Skulle ligne på løve

Og egentlig så forteller historien at opprinnelsen til Leonberger-hunden nettopp er at den ble avlet frem for å ligne på en løve.

"Leonberger er et resultat av tyskeren Heinrich Essigs kryssavl med en newfoundlandshund/landseer (ei sort og hvit tispe) og en sankt bernhardshund like før midten av 1800-tallet. Litt senere ble det også krysset inn pyreneerhund. Man vet at Essig forsøkte å skape en hund som minnet om en løve, fordi Leonberg har en løve i sitt byvåpen...," kan blant annet leses på Wikipedia.

Kardemommeby neste?

Men lynnet til Storm fra Grefsen er nok ganske "godlynt", og sikkert ikke helt likt en løves, og Storm en riktig så trivelig hund å møte på gaten. Og han burde vel definitivt blitt tilbudt en rolle i Kardemommeby?

 

MER FRA DITTOSLO:

Psykisk kriseteam står klart under 22.juli-rettssaken

Sjekk hvordan du kan kjøre 96 meter på ett bananskall!

Har du sett forsvunnede Ingvar?

Mann frøs ihjel utenfor sin egen dør

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse