Se hvilke skoler som får nye rektorer

Nordberg skole. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fire Nordre Aker-skoler bytter sjef. På Nordberg takker Jan Heidel av etter ti år i rektorstolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2017 kl 16:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Korsvoll barneskole, Nordberg ungdomsskole, Eikelund videregående skole og Sykehusskolen, som blant annet holder til på Rikshospitalet og Ullevål sykehus, skal alle ha nye rektorer fra neste år.

Det går frem av stillingsannonser fra Osloskolen. I tillegg til Nordre Aker-skolene, søkes det etter rektorer også til Oslo handelsgymnasium og Holmlia skole. Stillingene hadde søknadsfrist 4. september.

Ny også på Kringsjå

Før sommeren sluttet tidligere rektor Kathrine Larsen på Kringsjå skole, og den nye rektoren, Jannicke Argren, kunne ønske de nye førsteklassingene velkommen til skolen i august.

LES OGSÅ: Første skoledag: Sommerfugler, forventninger og ny rektor

Korsvoll skole

Se bildet større

Avtroppende Korsvoll-rektor Kathrine S. Malme. FOTO: PRIVAT

Nåværende rektor Kathrine Selvikvåg Malme slutter på Korsvoll skole 31. oktober. Hun går over i stillingen som rektor på Jar skole i Bærum, i november.

Hun forteller at den nye arbeidsplassen ligger nærmere der hun bor.

– Det lar seg lettere kombinere med familieliv, da rektorjobben jo er en svært omfattende og tidkrevende jobb. Jeg ønsker å understreke at jeg virkelig har trivdes svært godt på Korsvoll skole, og at jeg kommer til å savne både elever og ansatte samt det gode samarbeidet jeg har hatt med foreldre og nærmiljø, sier Malme til Nordre Aker Budstikke.

Nordberg skole

På Nordberg skole blir nåværende rektor Jan Heidel pensjonist 1. januar 2018. Da har han vært rektor på skolen i nesten ti år (minus én måned), noe han beskriver som i all hovedsak veldig gode år.

Se bildet større

Avtroppende Nordberg-rektor Jan Heidel. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Selvsagt går det opp og ned, og noen tøffe tak har det jo blitt, men vi har hele tiden hatt elevenes læring i fokus, og mener jo at vi får det bra til. Fantastiske elever som jeg er veldig stolt av, sier Heidel.

Nordberg skole har i mange år kommet ut blant de aller beste skolene i Norge på nasjonale prøver. I 2016 kom Nordbergs 9. klassinger sammenlagt på andreplass i de nasjonale prøvene.

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått disse årene på Nordberg, ikke bare fordi vi oppnår gode resultater, men også fordi det er fantastisk hyggelig å være rektor her. Det blir nok litt vemodig å bli pensjonist, men jeg gleder meg til det også!

Samarbeid skole – bydel

Heidel forteller om et gjennomgående godt samarbeid med de forestatte.

– Selv om vi fra tid til annen nok skulle ønske at alle hørte på oss og at noen få ikke hadde slitt med noen illusjoner om sine barns fortreffelighet. Foreldrene er interesserte og aktive og vi opplever at de har gitt oss mye opp gjennom årene. Jeg tror også at vi vokser på at foreldrene er så interesserte og stiller krav til oss. FAU er en viktig arena og Driftsstyret fungerer bra, oppsummerer Heidel.

Han ønsker også å trekke frem samarbeidet skolen har med bydelen.

– Essensen i det er at alle som jobber med barn og ungdom i bydelen, det være seg barnevern, forebyggende barnevern, SALTO, helsetjenesten, politiet, PPT og BUP drar sammen i samme retning. Jeg tror ikke jeg har hørt om noen andre bydeler der dette samarbeidet fungerer så bra som her.

Tilbudet på ungdomsklubben Glasshuset er kalt «gullstandarden» for hvordan et lavterskeltilbud med fokus på psykisk helse for ungdom bør være.

Høy kompetanse

Det har vært en utskiftning av personalet på skolen i årene Heidel har vært rektor, men kompetansen blant de ansatte har ikke endret seg.

– Vi har ofte et "luksusproblem" fordi vi får mange godt kvalifiserte søkere til hver jobb, og dermed opplever at vi kan velge "på øverste hylle". Jeg har mange flinke folk, og er veldig stolt av dem også. Ledergruppa mi og sos.ped tjenesten har alltid vært veldig bra, kontoret fungerer godt og det går fremover på alle fronter, sier Heidel.

Skolene

  • Nordberg skole er en ungdomsskole med cirka 600 elever og 55 ansatte. Skolen ligger ved inngangen til Nordmarka, ikke langt fra Sognsvann.
  • Korsvoll skole er en 1-7-skole med 600 elever og 80 ansatte. Skolen ligger med Nordmarka som nærmeste nabo. Skolen er en tre-parallell, men har også en byomfattende spesialgruppe. Aktivitetsskolen har cirka 300 barn fordelt på fem baser.
  • Eikelund videregående skole tilbyr tilrettelagt opplæring for elever med psykiske/sosiale vansker. Skolen har 80 elevplasser og 13 ansatte og holder til i nye lokaler, like ved Nydalen vgs. Opplæringen strekker seg over lengre tid og med færre fag enn i ordinær skole. Alle elever som starter på Eikelund vgs. skal ved hjelp av tett oppfølging fullføre og bestå. Skolen tilbyr Design- og håndverk Vg1, Helse og oppvekst Vg1, påbygging til generell studiekompetanse og seks fag til generell studiekompetanse.
  • Sykehusskolen i Oslo gir opplæring til elever i grunnskole og videregående skole. Elevene kommer fra hele landet. Sykehusskolen har tre avdelinger, Radiumhospitalet, Rikshospitalet og Ullevål sykehus. Skolens visjon er å gi elevene trygghet, mot og mestring. Det er også mulig å gjennomføre kartlegginger, prøver, tentamener og eksamener på Sykehusskolen. Målsettingen er å vedlikeholde/heve kunnskapsnivået til elevene slik at det blir lettere å komme tilbake til nærskolen.

Kilde: Oslo kommune, Utdanningsetaten

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse