Se hvor mye søppel de fant i nabolaget

Denne flinke gjengen ryddet unna søppel i nærområdet. FOTO: PRIVAT

Denne flinke gjengen samlet inn søppel i nabolaget, og det var nok å ta av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2018 kl 14:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BREKKE: I Radioveien engasjerer de seg i miljøet. Tirsdag ettermiddag satt barna i gang ryddeaksjon i nærområdet, og det var ikke vanskelig å finne noe å fylle posene med. Med blant annet masse plastikk i ulike varianter, gamle ledninger, ståltråder, knust glass, tekstiler og til og med ammunisjon.

– Ikke vonde å be

– Initiativtagerne var nok noen voksne, men barna var ikke vonde å be. Vi er et sammensveiset nabolag med god hverdagskommunikasjon. Miljøet vekker engasjement hos både små og store, og det er skremmende å se hvor mye søppel som flyter rundt i området, stort som smått. Ved bedrifter, byggeplasser, men også ved fine Brekkedammen-området, forteller en mor til lokalavisa om oppryddingen.

Det ble en søt premie etter den flotte oppryddingen.

– Morgendagens miljøambassadører

Moren fortsetter:

– Barna er morgendagens miljøambassadører. Sannheten er faktisk at vi voksne har mye å lære av barna, for deres holdninger gir håp. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Ta med barna ut og gjør det til en morsom aktivitet å samle søppel i nærmiljøet. Det er dessverre mer enn nok å ta av.

– Som sagt: Hvis alle nordmenn hadde plukket opp en plastbit hver dag, så hadde vi fjernet fem millioner plastbiter fra bakken hver dag.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse