Se når du kan bli kvitt juletreet ditt

Når jula er over, så er den over. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Har det grønne glitrende blitt brunt og dryssende? Renovasjonsetaten henter det gamle juletreet ditt i januar. Du kan til og med bestille å bli SMS-varslet i forkant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.12.2017 kl 08:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Hvor lenge vi lar jula bli i stua varierer fra hjem til hjem. Men når nyttårsaften er overstått og januar starter er det nok mange som tenker at nok for være nok.

Men hvor skal du gjøre av juletreet? Det skal ikke kastes sammen med restavfallet. Det blir bare rot! Renovasjonsetaten har derfor en egen juletreservice fra sluten av den første januaruka. Og du kan enkelt sjekke når – og hvor – de kommer til ditt nabolag.

Postnummer

Hvorfor skal treene hentes? Jo, de blir nemlig kildesortert, som alt annet avfall i byen vår. Alt du trenger å gjøre er å ta av pynten og transportere det til nærmeste hentepunkt.

Via denne linken kan du ved enkelt å taste inn postnummeret ditt, finne ut av når Renovasjonsetaten henter ditt juletre, og nøyaktig hvor.

SMS-varsel

I tillegg kan du taste inn mobilnummeret ditt, så får du varsel på sms et par timer i forkant av hentingen.

Bedre blir det vel ikke?

Skulle du ikke rekke å levere juletreet på hentepunktene i nabolaget ditt, eller vil ha det stående i stua litt lenger, kan treet leveres inn på gjenbruksstasjonene til Renovasjonsetaten.

For eksempel har Grefsen hageavfalsmottak og gjenbruksstasjon i Kapellveien åpent mandag-fredag klokken 07.30-19.30, og lørdager klokken 09.00-14.30. Åpningstider og adresser til de andre mottakene finner du her.

HUSKER DU? I fjor ble hundrevis av usolgte jultrær dumpet i Maridalen og slik ville Renovasjonsetaten løse problemene med juletrekirkegårdene som dukket opp i januar

LES OGSÅ: Stem på Årets navn og ildjsle i Nordre Aker!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse