ANNONSE
Annonse

Se opp for giftslørsopp

Spiss giftslørsopp forveksles av og til med kantarell. – En sopp kan være nok til å ta livet av et menneske, sier Inger Langset Egeland.

Soppsesongen på tampen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2009 kl 10:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN:

— Det er helt på tampen nå. Det har ikke vært noen god sesong i år. Det har vært for tørt i september, mens det var for fuktig i august, sier Sigurd Engelhart og Inger Langset Egeland i Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening.

Foreningen, som heldigvis har den mer hendige «Neslekremla» som kallenavn, holder soppkontroll på en rekke populære utfartssteder i helgene, deriblant Sognsvann.

Traktkantarell

Til tross for frostnetter er ikke soppsesongen over ennå, selv om den ubønnhørlig går mot slutten. Regnet den siste tiden har ført til en aldri så liten oppblomstring.

— Dette gjelder spesielt traktkantarellen som man kan plukke helt til november, sier Inger Langset Egeland.

Soppkontrollørene har vært på plass hver søndag i godt over én måned for å veilede sopplukkere, og det er mange som stopper for å sjekke fangsten.

Spiss giftslørsopp

En av soppene kontrollørene advarer mot er spiss giftslørsopp, som har blitt forvekslet med traktkantarellen.

— De vokser sammen, og en spiss giftslørsopp kan være nok til å ta livet av et menneske, forklarer Inger Langset Egeland.

De som stoppet innom soppkontrollen var veldig godt fornøyde med informasjonen de fikk.

— Jeg er glad i å plukke sopp, men har ikke vært ute på en måneds tid. Men det er alltids greit å få sjekket fangsten så man ikke får med seg giftig sopp hjem, sier Murut Køylu.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse