Se opp for skogens konge!

Disse elgene var på tur langs Sørkedalsveien i Sørkedalen forrige fredag. Store snømasser gjør at dyrene trekker mot bebyggelse og veier. Det er ekstra stor elgfare og Samferdselsetaten ber folk være ekstra forsiktig. Foto: Alexander Synstad

Store mengder med snø gjør at elgen trekker mot bebyggelse, jernbane og veier. I Sørkedalen og Maridalen har flere den siste uken fått ublide møter med elg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2009 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SØRKEDALEN: Det har vært flere viltpåkjørseler i Oslo den siste tiden. Særlig har det vært sammenstøt med skogens konge i Sørkedalen og Maridalen. Bare den siste uken har seks elg blitt påkjørt av bil eller tog.

Både elg og rådyr trekker ned mot bebyggelse, jernbanelinjer og veier. Samferdselsetaten får daglige meldinger om at elg og rådyr oppholder seg langs eller i veier og løyper i marka.

LES OGSÅ: Elg påkjørt av toget

Hold deg unna

Det kan føre til uforutsigbare situasjoner for bilister, skiløpere og turgåere. Samferdselstaten oppfordrer folk til å kjøre forsiktig i områdene hvor hjortevilt ferdes. Etaten oppfordrer også folk til å ikke oppsøke områdene.

LES OGSÅ: Hund tråkket ihjel av elg

Ekstra skilting

I Sørkedalen og Maridalen har Samferdselsetaten satt opp skilt som varsler om elgfaren. Samtidig har Friluftsetaten lagt ut siloballer på egnete foringsplasser i marka. Det skal hindre at dyrene trekker ned til bebyggelse og veier.

LES OGSÅ: Ekstra stor elgfare

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse