– Se opp, Northug!

Herman (5), Sebastian (5), Sten Magnus (4), Eirik (5), Nikolai (5) og Viktor (5) har gått langt på ski sammen med Silje Berget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Dette er fremtidens skihelter, og de er fra Langmyrgrenda barnehage. Der går 5-åringene nemlig milevis på ski hver eneste uke!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KORSVOLL: Tre torsdager på rad i februar har Herman (5), Sebastian (5), Sten Magnus (4), Eirik (5), Nikolai (5) og Viktor (5) spent på seg skiene utenfor Langmyrgrenda barnehage, og tatt fatt på de omlag 1,5 milene til Ullevålseter.

– Dette er skikkelig spreker unger, skryter skiansvarlig Silje Berget.

Selv er hun glad i å gå på ski, og med marka rett utenfor barnehageporten, var det ikke vanskelig å få med de seks ivrige guttene.

– Barna har vokst opp med å gå på ski, og er veldig ivrige. De prater strekning og kilometer underveis, selv om de er fire-fem år! sier Berget.

Imponerer

Skiturene tar hele dagen, og underveies stopper følget opp og raster, og løper rundt og leker litt, før de når målet som er Ullevålseter.

– Og boller med glassur! Mmm... sier Herman.

Sebastian forteller at han bestiller sjokoladekake og kakao.

– Og den største sjiokoladen de har. Den er såå stor, sier han og viser med hendene.

– Litt slitsomt

Siden det er endel oppoverbakker på veien, er veien hjem enda morsommere.

– Det er ikke noe slitsomt, sier en av guttene overbevisende. Men et par av de andre mener det er ljug. Det er litt slitsomt, men det er også veldig gøy.

– Vi treffer veldig mange på veien som vi prater med. «Imponerende» er et ord som går igjen når de ser de ivrige guttene. De synes det er bra at barnehagen får til noe sånt. Jeg har også inntrykk av at foreldrene syns det er et flott tilbud, sier Berget.

– Vi kommer til å fortsette med dette hver uke så lenge snøen ligger, sier Berget, til jubel fra de seks spreke barna.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse