– Se, trappene er helt de samme!

Denne glade gjengen gikk ut fra Berg i 1959. Fredag var de tilbake: 1. rad: Liv Andersen, Astrid Kjendahl. 2. rad: Eva (Helgerud) Kjus, Astrid (Langballe) Dalin, Liv (Vanem) Frohde, Nina (Jansen) Gjetrang, Margrethe (Meeg-Andersen) Soløy, Frøydis (Foss) Rensvik. 3. rad: Erna Tidmansen, Kjell Aamodt, Bjørn Larsen, Berit (Krog-Johnsen) Holm, Randi (Fjeld) Wichmann, Tove Gransjøen (gjemt bak Frøydis). 4. rad: Sigmund Seland, Monica (Elvrum) Hoel, Per Jacobsen, Ole Peter Kolby, Brit (Hesselberg) Christensen, Arnstein Friling. 5. rad: Eva (Sigernes) Hattestad, Sissel Gotaas, Kari (Flagestad) Aarseth Jorunn (Lundgren) Bjaarstad, Elsa (Aargaard) Nilssen. 6. rad: Jon Ingvaldsen, Knut Dahl, Tor Ystgaard, Willy Dietrichson, Johannes Brennhovd, Jo Telje, Thoralf Wiklund, Terje Fageraas, Ole Børmer, Einar Karlsen. Foto: Fredrik Eckhoff

40 feststemte Berg-jubilanter feiret fredag at det er 50 år siden de var ferdige med gymnaset. Kvelden startet med en rundtur på gamleskolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2009 kl 15:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BERG: Berg videregående skole møtte dem ikke akkurat fra sin beste side, der den sto dekket av presenninger og stillaser. Men flott skal den bli, kunne lærer Roar Strandberg fortelle. Han har riktignok vært lærer ved skolen lenge, siden 1973, men han har ikke hatt gleden av å undervise noen av gjestene denne fredagskvelden. De gikk nemlig ut i 1959, den gang det stadig var litt pussig med blandingsklasser, og skolen var grå.

Eller var den det? Strandberg forteller at de ønsker å gi skolen de samme fargene den hadde opprinnelig, da den sto ferdig i 1925. Men man er ikke helt sikker på fargene. På spørsmål til 59-kullet om hvilken farge de ulike skolebyggene hadde, nevnes både grå, blå, beige, rød og gul. Så hvem vet!

Nytt og gammelt

– Lærerværelset har skiftet navn til personalrom, og her har de ødelagt de fine takene ved å senke dem, sier Strandberg.

– Jaaa..., kommer det unisont fra hele gjengen som er på mimretur.

Nå er kanskje ikke lærerværelset det rommet de kjente best, men det er mye annet de kjenner godt igjen.

– Se, trappene er helt de samme. Her på trappegelenderet satt det knotter, slik at vi ikke skulle skli. De er borte nå, men hullene etter dem er igjen, påpeker en av herrene. Han ser for seg hvordan dagens elever sklir seg nedover etasjene.

Lærer Strandberg tar også med seg gjengen opp i aulaen, et rom ingen av dem har sett før, ettersom det den gang var et rotete loft.

Litt blanding

På slutten av 50-tallet var blandingsklassene på vei inn i skolen, men det var fremdeles en ren gutteklasse på Berg.

– Det var en merkelig greie egentlig, når du tenker på det i dag, litt som å være i militæret. Men vi hadde det jo gøy, sier en av jubilantene, Sigmund Seland. Han forteller om mange lange blikk over i parallellklassen, engelsklinjen.

– Ja, der var det jenter. Det ble litt mysing, smiler Seland.

En annen jubilant, Sverre Clausen, trives også med gjensynet av mange gamle venner.

– Det verste er at vi må presentere oss nå, for å huske hverandre. Spesielt jentene har forandret seg mye. I positiv forstand naturligvis, understreker Clausen.

Fire-fem damer fra engelsklinjen forteller om sine år i paviljongen.

– Den var der borte, sier en av damene og peker ut døren. – Men den er revet nå.

Damene konkluderer med at de egentlig hadde det fint i paviljongen.

Etter mimrestunden på gamleskolen var det stor festivitas på Stallkroen på Øvrevoll, der det var både god mat, god drikke og mange, mange gode historier fra gymnasårene på Berg.

Spesielt jentene har forandret seg mye. I positiv forstand naturligvis

Sverre Clausen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse