– Se, trappene er helt de samme!

Denne glade gjengen gikk ut fra Berg i 1959. Fredag var de tilbake: 1. rad: Liv Andersen, Astrid Kjendahl. 2. rad: Eva (Helgerud) Kjus, Astrid (Langballe) Dalin, Liv (Vanem) Frohde, Nina (Jansen) Gjetrang, Margrethe (Meeg-Andersen) Soløy, Frøydis (Foss) Rensvik. 3. rad: Erna Tidmansen, Kjell Aamodt, Bjørn Larsen, Berit (Krog-Johnsen) Holm, Randi (Fjeld) Wichmann, Tove Gransjøen (gjemt bak Frøydis). 4. rad: Sigmund Seland, Monica (Elvrum) Hoel, Per Jacobsen, Ole Peter Kolby, Brit (Hesselberg) Christensen, Arnstein Friling. 5. rad: Eva (Sigernes) Hattestad, Sissel Gotaas, Kari (Flagestad) Aarseth Jorunn (Lundgren) Bjaarstad, Elsa (Aargaard) Nilssen. 6. rad: Jon Ingvaldsen, Knut Dahl, Tor Ystgaard, Willy Dietrichson, Johannes Brennhovd, Jo Telje, Thoralf Wiklund, Terje Fageraas, Ole Børmer, Einar Karlsen. Foto: Fredrik Eckhoff

40 feststemte Berg-jubilanter feiret fredag at det er 50 år siden de var ferdige med gymnaset. Kvelden startet med en rundtur på gamleskolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2009 kl 15:57

BERG: Berg videregående skole møtte dem ikke akkurat fra sin beste side, der den sto dekket av presenninger og stillaser. Men flott skal den bli, kunne lærer Roar Strandberg fortelle. Han har riktignok vært lærer ved skolen lenge, siden 1973, men han har ikke hatt gleden av å undervise noen av gjestene denne fredagskvelden. De gikk nemlig ut i 1959, den gang det stadig var litt pussig med blandingsklasser, og skolen var grå.

Eller var den det? Strandberg forteller at de ønsker å gi skolen de samme fargene den hadde opprinnelig, da den sto ferdig i 1925. Men man er ikke helt sikker på fargene. På spørsmål til 59-kullet om hvilken farge de ulike skolebyggene hadde, nevnes både grå, blå, beige, rød og gul. Så hvem vet!

Nytt og gammelt

– Lærerværelset har skiftet navn til personalrom, og her har de ødelagt de fine takene ved å senke dem, sier Strandberg.

– Jaaa..., kommer det unisont fra hele gjengen som er på mimretur.

Nå er kanskje ikke lærerværelset det rommet de kjente best, men det er mye annet de kjenner godt igjen.

– Se, trappene er helt de samme. Her på trappegelenderet satt det knotter, slik at vi ikke skulle skli. De er borte nå, men hullene etter dem er igjen, påpeker en av herrene. Han ser for seg hvordan dagens elever sklir seg nedover etasjene.

Lærer Strandberg tar også med seg gjengen opp i aulaen, et rom ingen av dem har sett før, ettersom det den gang var et rotete loft.

Litt blanding

På slutten av 50-tallet var blandingsklassene på vei inn i skolen, men det var fremdeles en ren gutteklasse på Berg.

– Det var en merkelig greie egentlig, når du tenker på det i dag, litt som å være i militæret. Men vi hadde det jo gøy, sier en av jubilantene, Sigmund Seland. Han forteller om mange lange blikk over i parallellklassen, engelsklinjen.

– Ja, der var det jenter. Det ble litt mysing, smiler Seland.

En annen jubilant, Sverre Clausen, trives også med gjensynet av mange gamle venner.

– Det verste er at vi må presentere oss nå, for å huske hverandre. Spesielt jentene har forandret seg mye. I positiv forstand naturligvis, understreker Clausen.

Fire-fem damer fra engelsklinjen forteller om sine år i paviljongen.

– Den var der borte, sier en av damene og peker ut døren. – Men den er revet nå.

Damene konkluderer med at de egentlig hadde det fint i paviljongen.

Etter mimrestunden på gamleskolen var det stor festivitas på Stallkroen på Øvrevoll, der det var både god mat, god drikke og mange, mange gode historier fra gymnasårene på Berg.

Spesielt jentene har forandret seg mye. I positiv forstand naturligvis

Sverre Clausen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...