Sebastian! Se opp!

Christine Vistung og Sebastian (2) føler seg trygge med refleksskilt på vognen. Foto: Elisabeth Wang

Christine Vistung fra Grefsen ville ikke ta sjanser når hun skulle ta sønnen Sebastian (2) med ut på tur. Med refleksskilt på barnevognen startet hun like godt en trend.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Christine Vistung og Sebastian (2) føler seg trygge med refleksskilt på vognen. Foto: Elisabeth Wang

Grefsen: Det var et ønske om å kombinere jobb og samvær med sønnen som gjorde at Vistung satte ideen om barnevognskilt ut i livet. Hun hadde sett noe liknende i Sverige og irriterte seg stadig over at barnevognene kun hadde refleks på sidene.

- Det er jo ingen som triller sidelengs og med mørke klær på både mor og barn er det rett og slett farlig å ferdes ute på trafikkerte strekninger etter det har blitt mørkt. Med skiltene lyser man opp fronten på vognen og det blir med ett lett å se hva som kommer gående, sier hun.

Effektivisering

Nå har skiltene blitt svært så populære blant småbarnsforeldre landet rundt. Det har resultert i at den tøffe gründeren har knyttet til seg et trykkeri i Kristiansand som gjør jobben i ekspressfart.

- Du kan jo tenke deg. I starten satt jeg og klistret på disse skiltene for hånd, og det krevde utvilsomt både tid og presisjon. Så kom disse skiltene som var trykket, men likevel litt blankere enn de opprinnelige. Og dette er altså de siste, sier Vistung og viser stolt frem det matte refleksskiltet med navnet Even.

Skiltene er laget etter amerikansk mal der registreringplaten rett og slett forteller hvem som eier "kjøretøyet". På skiltet står barnets navn eller kallenavn. I tillegg kan fødselsdatoen legges inn som et veiavgiftsmerke i ulike farger. For fint, det skal det være.

- Jeg ser stadig folk som triller rundt med skiltene og det er klart det er gøy. Men i begynnelsen var jeg helt ille. Jeg husker jeg prikket en dame på skulderen bare for å si at jeg faktisk hadde laget det skiltet hun hadde på barnevogna, humrer Vistung.

Den som ler sist...

Nøyaktig hvor mange skilt det ble solgt i 2006 ønsker ikke Vistung å oppgi men av 55000 fødte mener hun å ha over ti prosent av markedsandelen. Og det er slett ikke noe å rynke på nesen av.

- Jeg er utrolig fornøyd med utviklingen, og når jeg ser tilbake skjønner jeg jo hvorfor noen av vennene mine bare ristet på hodet. Men min far var oppfinner så det ligger kanskje noe der? Uansett er jeg ikke redd for å satse og disse skiltene har jeg utvilsomt ofret mye for, understreker hun.

For øyeblikket er også flere produkter i ferd med å komme på markedet. Blant dem en myggnetting som hennes sønn Sebastian har stor sans for.

- Det er en netting med marihøner og spøkelser på, og Sebastian liker godt spøkelsene. Jeg mener det er viktig med utvikling og hele tiden se etter nye og bedre løsninger. Man kommer ingen steder hvis man ikke er på hugget, avslutter Vistung.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse