– Selg i juli

Sivil økonom Jan Græsvik hos DnB NOR Eiendom, oppfordrer folk til å legge sine mindre leiligheter ut for salg i juli. Foto: DnB NOR Eiendom

Stikk i strid med hva boligselgere tidligere har fått høre, kan det i dagens marked være smart å selge boligen sin i juli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.06.2008 kl 11:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det er sommertendenser i lufta, og i boligmarkedet. Akkurat nå ligger det rekordmange boliger ute for salg på Finn.no.

- Ikke mulig å gjøre kupp

– Mange boliger kommer ut i slutten av mai og begynnelsen av juni, sier sivil økonom Jan Græsvik hos DnB NOR Eiendom.

Græsvik avviser imidlertid muligheten for å gjøre et boligkupp i Oslo nå.

– Objekter med litt dårligere beliggenhet og standard kan folk være mer avventende til. Men det er bra besøk på visninger, og det som er attraktivt går bra. Har selger is i magen er det ikke mitt inntrykk at det er mulig å gjøre noe kupp.

– Mange hjemme

Det gamle rådet om å unngå juli som salgsmåned står for fall. I en situasjon med et overskudd av usolgte leiligheter kan det være lurt å prøve å unngå det verste rushet og selge når det ikke er fullt så mange andre på banen.

– Juli er en bra salgsmåned for mindre leiligheter, sier Græsvig.

– Tilbudet faller, og mange som etterspør den type boliger er ikke på ferie. I tillegg kommer mange til Oslo om sommeren for å se etter bolig, fortsetter han.

Innflyttere ser tradisjonelt sett primært etter bolig i sentrum og bynære områder, og sammen med et fallende tilbud tror Græsvig tror dette kan slå positivt ut.

Tidligere denne måneden oppfordret også "supermegler" Christer Vikebø i Notar folk om å selge boligen når de har behov for det, og gjerne i juli.

– I fjor solgte Notar flest boliger i akkurat denne måneden, sa Vikebø til Nettavisen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse