Selger boliger millioner over prisantydning

I Gamle Kjelsåsvei, boligen som tirsdag ble solgt høyt over pris og takst. FOTO: ØYSTEIN THORVALDSEN

– Vi kunne solgt titalls boliger i mange uker fremover, kun for å dekke etterspørselen, sier eiendomsmelger Kristoffer Sætrum. Tirsdag og onsdag har to Nordre Aker-boliger, én på Grefsen og én i Maridalen, til sammen gått nesten 4,5 millioner over prisantydning. Det er vanskelig å bedømme hvilke kvaliteter kjøperne vil betale for, mener meglerne

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2016 kl 09:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: En enebolig i Gamle Kjelsåsvei på Grefsen ble solgt hele 2,3 millioner kroner over takst tirsdag. Dagen etter gikk et hus i Maridalen for 2,11 millioner kroner mer enn den var prissatt til.

Populært på Grefsen

Prisantydningen var satt på 11,3 millioner kroner for Grefsen-boligen. Da de fem kjøperne endte budrunden, var høyeste bud på hele 13,6 millioner kroner.

– Det var mange interesserte, forteller megler Kristoffer Sætrum fra Privatmegleren.

Se bildet større

FOTO: ØYSTEIN THORVALDSEN

Det er ikke første gang eiendommer i foten av Grefsenkollen har gått høyt over takst de siste årene. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om flere boliger som blir solgt millioner over takst og prisantydning.

LES OGSÅ:

Og det er mye fokus på feilprising og lokkepriser, kombinert med lange lister over interessenter.

– Hadde boligen for lav takst?

– Nei, det mener jeg ikke. Boligen var ganske så riktig priset i forhold til hva tilsvarende boliger har vært solgt for tidligere. Det er mankoen på gode objekter til salgs som var årsak til at prisen ble som den ble, mener Sætrum.

Se bildet større

FOTO: ØYSTEIN THORVALDSEN

– Ikke en lokkepris

Ifølge Sætrum er det veldig stor etterspørsel etter familieboliger i området.

– Vi kunne solgt titalls boliger hver uke – i mange uker fremover, kun for å dekke etterspørselen, tror Sætrum.

Han fortsetter:

– Vi har prøvd å prise boligen mest mulig riktig i forhold til hvor vi tror markedet ligger, vi ønsker ikke å lure inn masse folk som ikke har råd til å kjøpe så dyr bolig. Det dreier seg om markedskreftene som gjør at prisene hopper opp, som denne med 2,3 millioner over forventet pris.

Se bildet større

FOTO: ØYSTEIN THORVALDSEN

Han legger til:

– Det var to stykker som absolutt skulle ha den boligen her, og begge hadde vært på jakt i flere år. Det er ikke en lokkepris, men derimot også blant annet med en veldig attraktiv adresse.

– En attraktiv adresse

Eiendommen ligger sentralt på Grefsen, med utsyn til kirkegården i et område med lite trafikk. Boligens primærrom er nesten 200 kvadratmeter, tomten på 701 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Løper du i trapper? Hvor effektivt er det egentlig?

Drømmen om Maridalen

Det tok heller ikke lang tid før tømmerhuset i Sandermosveien i Maridalen ble revet vekk. Tomta er på 4,2 mål, huset har primærrom på 134 kvadratmeter. Boligen ligger også inn under regler for Landskapsvernområde, som Maridalen er, og i Marka, med de restriksjoner og regler som gjelder for området.

Sætrums kollega, Sigmund Ruud, forteller om kjempeinteresse for huset i skogen, som var prissatt til 5.990.000 kroner.

– Drømmen om Maridalen lever hos mange. Et hyggelig hus med nydelig beliggenhet, sier Ruud om huset som onsdag ble solgt for 8,1 millioner kroner.

Se bildet større

Eiendommen i Maridalen endte 2,11 millioner over prisantydningen fra megler. FOTO: PRIVAT

– Vanskelig å prise beliggenhet

– Ja, huset gikk godt over forventet pris fra megler og takstmann. Det er vanskelig å prise beliggenhet på eiendommer i et område med svært få salg. Men det var masse folk på visning søndag, til tross dårlig vær, forteller megleren videre.

Hele 76 personer sto på lista over interessenter etter visning.

– Budrunden startet på prisantydning og tikket sakte oppover i løpet av dagen opp til salgssum på 8,1 millioner. Boligen har mye sjarm og tiltrakk seg stor oppmerksomhet, men trenger betydelig oppgradering, legger Ruud til.

Prisoppgang

Som mener salget bekrefter at interessen for Marka og Maridalen er stor.

– Man kan vel si at i dag har prisen på alle boliger i Maridalen og Sørbråten fått en prisoppgang. Slik som resten av Nordre Aker har hatt i vinter og våres, avslutter Ruud.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse