Ser du hva dette er?

Dette er den noe spesielle støyskjermen til kommunen og entreprenør, mange containere stablet opp på hverandre, og så med støymatter snekret på. Maridalsvannet og Oset Vannbehandlingsanlegg ligger rett ved anleggsområdet. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Først var det bare containere, plassert oppå hverandre. Men det ble ikke helt bra nok.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2017 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Brit Selanger bor tett innpå vann- og avløpsetatens anleggstomt, for det store arbeidet med rørutskiftning i området. Det er Implenia AS som er entreprenør for kommunen og Vann- og avløpsetaten i rørarbeidet.

Arbeidet skulle etter planen avsluttes nå til jul, men det skjer ikke. Siste informasjon tilsier at arbeidene nok kommer til å pågå utover våren 2018.

Se bildet større

Brit Selanger bor til høyre i bildet, og har fått en noe spesiell støyskjerm foran huset. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Har hjulpet

Jord og steiner kommer inn på plassen, tømmes, og så kommer andre store lastebiler og henter massene.

Sånt blir det støy av, men kommunen fant råd.

– Det har hjulpet noe. Først satt de opp mange containere som støyskjerm. Men det var jo da hull imellom, som lyden kom gjennom. Det har hjulpet med de nye støymattene de har spikret opp. Men stille og rolig kan man jo ikke si at det er, sier nærmeste nabo Brit Selanger.

Den noe spesielle støyskjermen er rundt 40 meter lang, og 5 - 6 meter høy.

Prosjektleder i Vann- og avløpsetaten, Bjørn Vessia, forteller at det i utgangspunktet var snakk om en støyskjerm, mot naboene. Men da en lav skjerm i tre.

Stålcontainere

– Men det hadde hverken jeg eller entreprenøren noe tro på, i forhold til tilstrekkelig effekt. Høy treskjerm kunne vi ikke bygge på grunn av vindfang- og stabiliteringsproblemer. Vi måtte uansett ha noe tungt og stabilt og det er stålkontainere. For ytterligere støydemping er den kledd med isolasjonsmatter.

– I dette tilfellet er det snakk om en midlertidig støyskjerming. Vi har inntrykk av at de mest berørte naboene er godt fornøyd med støydempningseffekten har jeg fått beskjed om og foreløpige støymålinger har vist det samme, sier Vessia.
 
LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse