Ser lyst på fremtiden

De 144 barna som begynner her har stor plass å boltre seg på.
Foto: Ida Schmidt Nygaard

Med opprettelsen av barnehagen i Sognsveien tar bydel Nordre Aker et stort jafs av barnehagekøen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bestyrer Trine Herttua, førskolelærer Hilde Hegrenæs og barnehageassistent Zaila Råken.
Foto: Ida Schmidt Nygaard

Ullevål: Til høsten åpner en ny barnehage ved John Collets plass. De nye lokalene i Sognsveien 13 har kapasitet til å romme 144 barn fordelt på åtte avdelinger. Grunnbemanningen består i dag av tre voksne per avdeling, samt en sekretær og styrer Trine Herttua.

- Dette er fantastiske lokaler. Barnehagen i seg selv er flott og når dette huset fylles med barn blir det levende, sier barnehagebestyreren.

Sist uke åpnet barnehagen dørene for foreldre med barn som skal begynne til høsten. 1. august er de ansatte på plass. 8., 13., og 16. august fylles avdelingene opp med forventningsfulle barn.

Etter hovedopptaket 1. juni står 246 barn uten barnehageplass i bydel Nordre Aker. I tillegg falt 45 søkere utenfor hovedopptaket da de fyller ett år etter 31. august. Av barna som ikke har fått tilbud om barnehageplass, er kun 19 over tre år.

- Vi mener denne barnehagen blir en bra barnehage med store ute- og innearealer. Vi har jo ikke begynt å drifte den enda, men vi er veldig optimistiske, sier oppvekstsjef i bydelen, Preben Winger.

Det pågår mange utbygginger og utvidelser av barnehager i bydelen og Winger mener bydelen er på god vei mot full barnehagedekning.

- Vi jobber med opprettelse av barnehage ved Engebråten skole og er i dialog for å få til en barnehage på Kjelsås skole. I tillegg bygges Nordberg, Disengrenda og Myrer barnehager ut, så ting er helt klart på gang. Vi har også fått beskjed om opprettelsen av en privat barnehage i Nydalen som har oppstart til høsten. Slik jeg ser det er ikke utsikten et år frem i tid så aller verst.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse