Sesong for påskekrim

- Det kommer mye svensker i påsken, ler Nina Christine Osuldsen på Ark.

Stieg Larsson, Jo Nesbø, Gunnar Staalesen eller Camilla Läckberg? Det skorter på ikke utvalg av krimbøker å lese i solveggen i påsken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2008 kl 10:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Det går mye krim i påsken! Vi tar inn ekstra mye før krimsesongen, sier Nina Christine Osuldsen hos Ark bokhandel.

Svensker selger

Osuldsen er fast ansatt på Ark. Hun kan fortelle at svenskene især gjør det bra i påsken.

Henning Mankell, Stieg Larsson og Camilla Läckberg er bare noen av de bestselgende, svenske krimforfatterne.

– Vi selger mye Stieg Larsson hele året. Han er litt mer samfunnskritisk, på en måte. Det er ikke bare en politimann med alkoholproblemer som leter etter et offer, smiler ansatt Solveig Løvås.

I disse dager selger Ark mest av Stieg Larsson og Camilla Läckberg. Nordmennene holder også tritt med Jo Nesbø, og Gunnar Staalesens Varg Veum-bøker. Som vi også begynner å kjenne fra film.

Islandske Arlandur Indridason gjør også vei i vellinga med bøkene om den islandske politietterforskeren Erlendur Sveinsson: "Myren", "Gravstille" og den siste boken hans, "Vinterbyen".

Ikke bare bøker

I virvaret av spenningsfylte krimbøker, kan de ansatte på Ark Manglerud anbefale litt annerledes, vampyraktig lektyre med svenske John Ajvide Lindquist og hans bok "La den rette komme inn".

– Men vi selger også masse, masse spill som folk skal ha med på hytta! sier Solveig Løvås.

Og det blir ikke påskeferie og hyttekos for de ansatte på Ark. De må være på sin post for å supplere krimglade påskeferierende med lesestoff.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse