– Sett Sykehjemsetaten under revisjon

Ap fikk enstemmig flertall i forrige BU for å be bystyrepolitikerne om en forvaltningsrevisjon av Sykehjemsetaten – her gruppeleder Ivar Christiansen (Ap). Kristin Tufte Haga

Et enstemmig Bydelsutvalg ber bystyret om en forvaltningsrevisjon av Sykehjemsetaten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: – Vi kan ikke se noen bedring ut fra intensjonen med sykehjemsetaten – opprettelse av etaten har etter vår mening ført til en uoversiktlig og ulønnsom sykehjemsdrift i Oslo. Derfor ønsker vi at bystyret ber kontrollutvalget om å foreta en revisjon av etaten, sa Ivar Christiansen (Ap) i forrige torsdags bydelsutvalgsmøte (BU).

Evaluering

Det var i forbindelse med høringen av «Pris og Finansieringsmodell for sykehjemsplasser i Oslo» at forslaget fra Ap kom – det til tross for at bystyrets finanskomité presiserte i høringsdokumentene at det ikke skulle gjelde «...generelle synspunkter vedrørende organiseringen av Sykehjemsetaten eller det totale kostnadsnivået for sykehjemmene...».

Venstre, ved Per Elling Braseth-Ellingsen, hadde innspill om at det kanskje kunne være lurt med en evaluering av etaten, før man ber om en revisjon.

Enstemmig flertall

– Vi kjenner jo ikke godt nok til om kanskje andre bydeler fungerer veldig bra med Sykehjemsetaten, sa han.

Likevel, det ble til slutt enstemmig flertall i BU om å anmode om en forvaltningsrevisjon av den to år gamle Sykehjemsetaten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse