Setter inn strakstiltak, men vurderer også endret kjøremønster

Ikke akkurat noen småhull langs Grefsenveien, dette er rett ovenfor Disen trikkeholdeplass, og foreviget mandag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Livsfarlig, sa en leser om Grefsenveien og de mange store hullene langs ruta. Sporveien vil nå sette i gang akuttiltak, men kanskje blir det andre endringer også.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2018 kl 14:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: De siste ukene har flere lesere kontaktet Nordre Aker Budstikke om veldig dårlige veistandard i Grefsenveien, fra Storokrysset og oppover. I påvente av at veien skal oppgraderes til våren - se link til sak lenger ned. Flere bildekk er også ødelagt.

– Livsfarlig

Johan er en av de som er opprørt over standarden i Grefsenveien:

– Det er store hull ved trikkeskinnene. Det er viktig at alle hull blir tettet så fort som mulig. Slik veien ser ut i dag, kan det være livsfarlig å ferdes der, for fotgjengere, bilister og ikke minst syklister. Bare se på kjøremønsteret til noen av bilistene i Grefsenveien, siste del ned mot Storo. Bilene svinger fra side til side for ikke å havne i et hull. Dette kan så klart forårsake farlige situasjoner, var noe av det Johan tok med i sin kommentar tirsdag morgen, i Nordre Aker Budstikke.

I tillegg:

– Jeg arbeider som leder i byggebransjen. Hadde vi hatt sånne hull på en byggeplass og arbeidstilsynet hadde kommet på kontroll, ville byggeplassen blitt stengt med en gang!

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN TIL JOHAN.

Nordre Aker Budstikke kjenner identiteten til Johan byggeleder, men han ønsker selv kun å bli omtalt som Johan byggeleder.

Se bildet større

Grefsenveien mandag 5. februar, ovenfor Disen trikkeholdeplass. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Sporveien

Hva gjelder Sporveiens vedlikeholdsansvar, så omfatter det områdene innenfor der skinnene ligger, og seksti centimeter på hver side.

Tidligere har Sporveien uttalt følgende om tilstanden i Grefsenveien, i november 2017.

– Vi er de første til å erkjenne den bedrøvelige tilstanden på den strekningen av Grefsenveien det her er snakk om. Vi har egne folk ute regelmessig som overvåker problemstrekninger og «lapper» asfalten der dette er nødvendig. Dette er imidlertid ingen fullgod løsning for en strekning som er så sterkt trafikkert som Grefsenveien er ned mot Storo. Dette er likevel den mest hensiktsmessige metoden vi har slik forholdene er i dag.

Sporveien viste også videre til at det våren 2018 planlegges en fullstendig oppgradering av Grefsenveien på denne strekningen – i dette ligger også en ombygging av Storokrysset.

Tiltak, og mulig endret kjøremønster

Sporveien har lest saken i Nordre Aker Budstikke. Tirsdag ettermiddag svarer Sporveien at de nå vil gjøre akuttiltak i Grefsenveien.

– Det vil nå bli gjort akuttiltak og et forsterket arbeid med midlertidige utbedringer i Grefsenveien, inntil prosjektstart våren 2018. Sporveien også i dialog med Bymiljøetaten om mulig endring av kjøremønsteret i Grefsenveien frem til prosjektstart. Hva det konkret innebærer, må vi komme tilbake til, sier Andreas Viseth, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien til lokalavisa tirsdag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse