Setter ned fartsgrensen og inn med fartshumper

Ned med farten og inn med fartshump forbi Maridalen skole FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bymiljøetaten foreslår nye fartshumper og vil sette ned fartsgrensen i Maridalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2015 kl 19:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På denne strekningen - forbi Maridalen skole - ønsker Bymiljøetaten å sette ned farten, samt å legge inn fartshump. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

I Nils Bays Vei, som går forbi Tåsen skole, foreslås det også ny fartshump. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

MARIDALEN/TÅSEN: I hvert fall på strekningen forbi Maridalen skole, i Gamle Maridalsvei. I tillegg til fartshump ved skolen. I dag er det 40 km/t forbi skolen, den foreslås nå senket til 30 km/t. Fra der Kasaveien går ned fra Gamle Maridalsvei, og videre mot Hammern, skal det fortsatt være 60 km/t, ifølge Bymiljøetaten.

Les også: Brunsnegle-kickoff til mandag - nå skal de bort!

Høring

Hvis Bymiljøetaten får innvilget sine ønsker. Forslagene skal ut på høring i blant annet bydelen, og godkjennes av miljø- og samferdselsbyråden.

– Vi går nå gjennom bydel for bydel, drar på befaringer og vurderer innspill fra lokalbefolkningen, sier avdelingsdirektør i Bymiljøetaten, Anette Bjerke.

Av sakspapirene som er sendt bydel Nordre Aker, står det også at forslagene er lagt frem i forbindelse med budsjettposten Aksjon skolevei.

Les også: Kjærlighet, historie, og lokale drittsekker å bli glade i!

Tåsenhump

Ved Tåsen skole foreslås fartshump i Nils Bays vei, mellom Tirilveien og Nordbergveien.

De foreslåtte endringer i fartsgrensene og etablering av nye fartsdempere krever et vedtak fra Byråden for miljø og samferdsel, men som nevnt skal de først ut på høring, blant annet hos lokalpolitikerne i Nordre Aker, Brann- og redningsetaten, Fellesutvalget for utrykningspersonell, Oslo politidistrikt og Ruter. Frist er 15. september.

Les også: Flamingo skal selges!

Kjenner til rapporten

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om lokalinitiativ til rapport om skoleveiene i bydelen. I høringspapirene i forbindelse med Gamle Maridalsvei og Tåsen skole, skriver etaten også at den er kjent med rapporten om skoleveiene i Nordre Aker, men at forslag om fartsgrenser og fartsdempere i nevnte rapport vil bli gjennomgått senere.

– Vi tar sikte på å gjennomgå bydel Nordre Aker i 2016, står det videre.

Betzy Kjelsbergs Vei

I sommer har også bydelen mottatt henvendelse fra beboere i området Betzy Kjelsbergs vei, og som oppfordrer til fartshumper også der.

– Flere er forundret over at det ikke er fartsdumper i nærheten av fotgjengerfeltet på toppen av Skolebakken. Her passerer mange skolebarn til og fra Grefsen skole. Det er heller ikke mange som holder fartsgrensen på 30 km/t, mener innsender av oppfordringen til bydelen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse