Setter opp farten for Grefsen videregående

 

– Om Grefsen vgs. kan bli ny ungdomsskole, bør avgjøres så raskt som mulig, sier Kjell Veivåg (V). Dette presiseres også i de borgerlige partienes budsjettforlik.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

– Hva mulighetsstudien eventuelt åpner for, vil først bli tatt i betraktning i forhold til neste års skolebehovsplan, sa Torger Ødegård (t.h.) for to uker siden. Nå har det borgerlige budsjettforliket, med blant andre Venstre (her ved Kjell Veivåg), tatt til orde for en raskere avgjørelse om ungdomsskole på Grefsen. Arkivfoto

RÅDHUSET: Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti inngikk mandag budsjettforlik i Oslo.

I selve verbalvedtaket om Grefsen vgs. heter det følgende: «Byrådet bes i påvente av neste skolebehovsplan utrede mulighetene for å ta Grefsen videregående skole i bruk som ungdomsskole.»

Får opp farta

– Målet med dette vedtaket – og som vi har flertall for med støtte fra de borgerlige partiene gjennom budsjettforliket – er å fremskynde debatten om en løsning på dette spørsmålet, som er så viktig for foreldre og elever i Nordre Aker. Det er ingen grunn til at vi skal leve med usikkerhet på dette området lenge fremover, sier bystyremedlem og nestleder av kultur og utdanningskomiteen, Kjell Veivåg (V) til Nordre Aker Budstikke.

Avisen intervjuet for få uker siden skolebyråd Torger Ødegård (H) om den omtalte, ganske ferske, «mulighetsstudien» for Grefsen vgs. som eventuell ny permanent ungdomsskole. Men den ville Ødegård ikke den gangen gi noen detaljer om

– Hva mulighetsstudien eventuelt åpner for, vil først bli tatt i betraktning i forhold til neste års rullerende skolebehovsplan, i løpet av første halvår 2009, sa byråden til avisen.

Nydalen også mulig

Byråd Ødegaard åpnet også for, i samme intervju, for andre lokasjoner av ny bydelsungdomsskole – enn på Grefsen.

– Men når det gjelder hvor en ny permanent ungdomsskole i bydel Nordre Aker bør ligge, holder vi også andre alternativer enn Grefsen åpne. Som for eksempel her i Nydalen, sa Ødegård, som uten å ville fortelle hvor, bekreftet at det er mulige ungdomsskoletomt-alternativer i Nydalen.

Avantor ikke kontaktetNordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Avantor AS, som bekrefter at selskapet per i dag ikke kjenner til at Utdanningsetaten/byrådsavdelingen vurderer noen Nydalen-tomter til fremtidig ungdomsskolealternativ.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse