Asfaltarbeiderne er tilbake: - Si nei takk!

 

Asfaltarbeiderne er tilbake i vårt område. Sjef for ordensavdelingen ved Majorstua politistasjon, Dagfinn Kaldal har en klar beskjed: - Si nei takk til deres tilbud!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2010 kl 07:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/KORSVOLL: For to uker siden dukket det opp lapper med gode tilbud på asfalt- og steinlegging i postkasser på Korsvoll. Det norske mobiltelefonnummeret selskapet oppgir, er registrert på en adresse i London.

Gjort "hjemmeleksen"

En beboer på Korsvoll NAB har snakket med ble kontaktet av en fra asfaltfirmaet en ukes tid etter at informasjon hadde kommet i postkassen.

– Det var tydelig at vedkommende, som snakket engelsk med nord-engelsk eller irsk aksent, hadde gjort "hjemmeleksen" sin, og pekte på hva han mente måtte gjøres hos meg, sier beboeren til NAB, som opplevde personen som svært pågående.

Asfaltarbeiderne, såkalte "travellers", fra Irland og England tilby asfaltlegging for svart betaling. Og som regel med dårlige resultater. De første meldingene er kommet fra publikum. Politiet har observert flere av bilene deres på Bogstad camping.

LES OGSÅ: Her advarte politiet mot asfaltarbeiderne i fjor

– De kom litt tidligere enn vi antok. Men vi har fokus på dem. Vi har fått en del meldinger på at de er i gang med å operere i Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker. Våre mannskaper har fått beskjed om å kontrollere bilene deres. Vi ønsker å få en oversikt over dem, sier Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon.

I forrige uke ble et par asfaltarbeidere stoppet og kontrollert ved Bogstad camping. Politiet hadde ingen ting å ta dem på. Men politiet ønsker å vise at de har kontroll på dem.

– Nei takk!

– Dette er svart arbeid. Det skal man ikke si ja til. Blir arbeidet dårlig utført, hjelper det ikke å klage til noen. Du sitter ikke med noen rettigheter dersom du sier ja til svart arbeid. Det beste er å si nei. Publikum der ute bestemmer om disse arbeiderne får noe marked eller ikke, sier Kaldal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse