ANNONSE
Annonse

Signalene er neppe tilbake før tv-kvelden starter

Frustrasjon: Ida Freng, ved Handikapforbundet i Oslo, sitter uten nett på Kringsjå fredag ettermiddag. Foto: JØRGEN FOSS

Nordre Aker Budstikkes lesere melder om at nett- og tv-tjenester er borte på store deler av Nordberg, Korsvoll og Kringsjå. I Folke Bernadottes vei får ikke de ansatte i Handikapforbundet gjort jobben sin. Og har du sett frem til gullrekka på TV, kan du glemme det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 18:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Like etter klokken ni fredag morgen fikk politiet melding om at en lastebil hadde revet ned luftkabler i Maridalsveien 355, like ved Extra-butikken på Korsvoll.

Ifølge politiet var det trolig snakk om fiberkabler, som distribuerer nett-, telefon- og tv-signaler.

– Vi er der sammen med Infratek, Hafslund, og så er Telenor på vei, sa operasjonsleder Tor Jøkling til Nordre Aker Budstikke like før klokken 10. Det var da uklart om kablene bare var revet ned, eller også hadde røket.

LES MER: Lastebil rev ned kabler

Kabler ble revet ned i Maridalsveien fredag morgen. LESERFOTO

Ikke i tide til tv-kvelden

OPPDATERT: Klokken 15.45 melder lesere på Nordberg at Vikenfibers tjenester er tilbake. Andre lesere melder fredag ettermiddag at de ikke har nett- eller tv-signaler. Blant annet skal Gets tjenester være utilgjengelige i Tåsen- og Gaustad-området.

Nå viser det seg at det har vært et kabelbrudd. Flere lesere av Nordre Aker Budstikke har i løpet av formiddagen. meldt fra om at de er uten nett- og tv-tjenester i store områder på Korsvoll, Nordberg og Kringsjå.

Alle de berørte abonnentene som har kontaktet lokalavisen, er kunder hos Vikenfiber.

Administrerende direktør Anne Berit Rørlien beklager på det sterkeste at omlag 500 kunder i Nordre Aker er uten signaler for øyeblikket.

– Det er et stort brudd. Kabler tilhørende flere leverandører ble revet ned i morges. Vi har teknikere ute, og har veldig høy prioritet på å få reparert dette så raskt som mulig, sier hun.

Men det vil neppe bli nett- og tv-konktakt igjen før senere i kveld.

– Vil abonnentene få signalene tilbake i tide til tv-kvelden starter?

– Det er vansklelig å si foreløpig, vi jobber på spreng, men det vil nok ta noe lenger tid. Vi er veldig klar over at kundene forventer å få se TV på fredagskvelden. Og vi baklager veldig at tjenestene ikke er tilgjengelig. Vårt store mål er at de skal være oppe igjen i løpet av kvelden, sier Rørlien.

Flere leverandører

Men det er ikke bare Vikenfibers kunder som er rammet. På Canal Digitals nettsider for driftsmeldinger skriver selskapet: «Det er oppdaget en feil i ditt område. Det jobbes med utbedring av feilen og antatt rettetid er innen klokken 15. Vi beklager evt ulemper dette medfører.»

Også Broadnet-kunder melder om at nettet er borte. I Handikapforbundets kontorer på Kringsjå skaper det frustrasjon.

– Vi er en bedrift med 9 ansatte som ikke har hatt nett til å jobbe i dag i Folke Bernadottes vei 2 på Kringsjå. Så nå sender vi snart folk hjem for hjemmekontor. Dette er jo også en kostnad for oss, sier Jørgen Foss som er daglig leder i Handikapforbundet i Oslo.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med driftsdirektøren i Broadnet. Men på sine nettsider beklager de det inntrufne, og skriver:

«Feil hos Broadnet skaper forstyrrelser og nedetid. Kritisk feilrettingsarbeid pågår. Som en følge av dette vil dere oppleve brudd på deres samband i perioden.
Sted: Maridalsveien 355, Oslo
Beskrivelse av feilen: Fiberbrudd
Årsak: Luftkabel falt ned

Feil oppstått: 12.01.2018 09:00:00
Forventet rettet: 12.01.2018 22:00:00

Status: Tekniker på stedet, feilretting pågår.»

ER FLERE OMRÅDER RAMMET? GI OSS BESKJED PÅ TIPS@NAB.NO OM DU ER UTEN NETT- OG TV-SIGNALER!

Jobbes det virkelig på spreng? spør en leser som sendte oss disse bildene av den brutte kabelen klokken 15 fredag.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse