Sigøyner-slosskamp på Ullevål

Ullevål sykehus må ha sikkerhetsvakter etter at 75 sigøynere kom på sykebesøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2006 kl 12:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sykehuset mottok en svært syk pasient tirsdag formiddag for en uke siden. Pasienten er sigøyner, og guttens storfamilie ønsket å være til stede og våke over ham. Akuttmottaket og plassen utenfor ble fylt opp av 75 sigøynere fra hans familie, ifølge NRK. Det oppstod blant annet krangling og slossing familiemedlemmene imellom, og etter hvert valgte personalet å tilkalle politiet.

- Det skapte litt tumulter, bekrefter informasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål sykehus overfor Aftenposten.no. Han understreker at situasjonen roet seg etter at sykehuset hadde møte med talsmann Rene Karoli, som representerer storfamilien.

- Vi hadde møte med Karoli om en del av rutinene. Etter det har det vært greit, sier Bøhler. Sykehuset har nå leid inn sikkerhetsvakter, og det er satt grense for hvor mange besøkende som kan være hos tenåringsgutten samtidig.

Ifølge sikkerhetssjef Henning Ringlund er grensen nå satt ved to besøkende på pasientens rom, og familiemedlemmene må se seg nødt til å bytte på å besøke ham. Slik skal både gutten og andre pasienter ved sykehuset sikres ro og fred mens de er innlagt.

- Det har gått seg veldig bra til, sier sikkerhetssjefen til Aftenposten.no.

Karoli sier til NRK at årsaken til at mange familiemedlemmer kom på besøk samtidig, er at guttens far er i fengsel og derfor er forhindret fra å våke over sønnen sin.

- Det er èn for alle, sier Karoli til NRK.

Også familiemedlemmer fra andre deler av Europa var på vei til Oslo for å dra på sykebesøk, men ble bedt om å holde seg hjemme. Unggutten er fortsatt innlagt ved sykehuset.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse