The Pirate Bay-gründer: Sikker på seier i rettssaken om fildeling

PIRATE-PETER:– Underholdningsbransjen kommer ingen vei med rettsaken. Det eneste som skjer er at vi får masse reklame, sier The Pirate Bay-gründer Peter Sunde i ny norsk dokumentar om det brennhete temaet fildeling.

– Vi er 100 prosents sikre på at vi vinner rettssaken, sier The Pirate Bay-gründeren i den norske dokumentaren "Urospredere".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2009 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
HARDWARE.NO: Hva vet du om fildeling? Dette er spørsmålet teamet bak en ny dokumentarfilm om fildeling i Norge spør. Bak prosjektet står Asbjørn Engedal og frilansjournalist Simon Eriksen Valvik.

Nettmøte: Møt gutta bak Urospredere

Kommentar: Fildeling er kommet for å bli, så enkelt er det bare. Nå må bransjen løfte hodet og se fremover

Tanken er å gi et nyansert bilde av fildeling, og finne ut hvor underholdningsbransjen ser seg selv om 15 år. Dette vil de gjøre med intervjuer av personer både fra piratmiljøet og underholdningsbransjen.

Fra piratmiljøet vil vi få se blant andre grunnleggeren av det norske fildelingsnettverket Norbits og Peter Sunde fra The Pirate Bay. Fra underholdningsbransjen vil vi få se blant andre advokat Espen Tøndel, Marte Thorsby fra IFPI og Harald Zwart.

Les også:

Dansk domstol mot The Pirate Bay

The Pirate Bay i retten

Musikk- og filmindustrien krever at Telenor blokkerer nettstedet The Pirate Bay for sine norske kunder

Teamet bak dokumentaren mener at flertallet av de som vil legalisere piratkopiering, ikke har tenkt godt nok gjennom konsekvensene. De mener også at de som vil forby all deling heller ikke har tenkt seg godt nok om.

Prosjektet har fått navnet Urospredere. Når filmen er klar, vil den være tilgjengelig gjennom gratis nedlastning via torrent-teknologien. Senere vil filmen også gis ut på DVD.

Les intervju med nøkkelpersonene bak The Pirate Bay

Les mer om teamet fildeling på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse