Sikreste Volvo noensinne

XC60: Med City Safety.

Endelig har Volvo sluppet de første bildene av den nye kompakt-SUV-en XC60. Endringene fra Detroit-konseptet i 2007 er ytterst små.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PREMIERE: Offisiell verdenspremiere i Genéve.

Se bildet større

SIKKER: Volvo XC60.

Når Volvo nå viser fram bilen som skal dra Volvos design inn i det neste tiåret, overrasker intet. Vi så jo alt i Detroit for litt over ett år siden. Designsjef Steve Mattin har kun gjort retusj for å tilfredsstille produksjonstekniske løsninger og salgsavdelingen. Men mer interessant med XC60 er det høye sikkerhetsnivået.

– Dette er Volvos sikreste bil noensinne, sier konsernsjef Fredrik Arp. For Volvo tar sikkerheten et hakk videre ved å introdusere City Safety, et system som først forsøker å få føreren til å unngå kollisjon også i lav fart, og om det ikke er mulig bremses bilen automatisk ned til så lav fart at faren for skade på fører og passasjerer nærmest ikke eksisterer når det smeller. Volvo er første i verden til å standardisere denne sikkerhetsløsningen.

Først i verdenFirehjulstrekkeren XC60, som har mange felleskomponenter med Ford Kuga, skal produseres ved Volvos fabrikkanlegg i Gent i Belgia. Bilen lanseres rett etter sommerferien med to dieselmotorer (185 og 163 hk) og en bensinmotor (285 hk). Med den store motoren tenker Volvo først og fremst på USA, og Russland, sistnevnte et stadig viktigere marked for Volvo. I 2009 vil Volvo også lansere en tohjulsdrevet utgave av XC60. I USA er firehjulsdrift ofte mindre viktig enn utseendet. Derfor selges allerede XC90 uten drift på alle hjul i USA. Volvo XC60 har verdenspremiere på bilmessen i Genève første uke i mars.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse