Single foreldre møtes på nett

Unni Belseth (t.v.) bak nettstedet Singelpluss.no planlegger nye arrangementer for single foreldre sammen med Hanne Oma Bergo, fra Kjelsås. Foto: Anders Jørstad

Med Singelpluss.no har single foreldre fått egen møteplass på nett.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN/KJELSÅS: Men det er ikke sjekkelysten som er det store trekkplasteret til det nye nettstedet. Vennskap og erfaringsutveksling er det som samler single fedre og mødre i dette nettverket.

– Her kan man debattere, skape kontakter og få støtte og hjelp fra likesinnede om problemer i hverdagen, forteller lederen av Singelpluss.no, Unni Belseth.

Variert tilbud

Kommunikasjonen mellom profilene er langt fra ensbetydende med chatting. Etter opprettingen av nettstedet i desember i fjor, er turer i marka, bartreff på Aker Brygge, og hjelp til flytting, vært noen av de ulike sammenkomstene. Og Belseth mener at single foreldre, enten alderen er 22 eller 50 pluss, har stort utbytte av disse treffene.

Belseth har 13 års erfaring som arrangør av aktivitetsferier for single foreldre, og sydenferier eller opphold på norske høyfjellshotell, innlemmes nå som en del av tilbudet på den nye nettsiden.

– Det er et veldig godt samhold på disse turene, men det er ikke bare foreldrene som knytter nye kontakter. Det gode samholdet mellom foreldrenes barn, gjør at også disse utvider sitt nettverk, forteller Belseth.

Utfluktsguide

Hanne Oma Bergo fra Kjelsås er en av deltakerne fra mange av disse turene, og som nå har profil på Singelpluss.no. Hun mener kontakten med personer av felles referanseramme gjør det lettere å utveksle erfaringer.

– Selv om man har et godt nettverk, er det mye enklere å diskutere oppgavene rundt det å være alene med barn sammen med personer som befinner seg i samme situasjon. Og jeg har fått nye venner gjennom dette nettverket, forteller Bergo.

Belseth planlegger for tiden et storslått treff for single foreldre slik som har vært stor suksess i Danmark. Ved å klikke seg inn på den gratis utfluktsguiden og arrangementskalenderen på Singelpluss.no, kan single foreldre ta de ulike sammenkomstene og nettverkene i nærmere i øyesyn.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse