ANNONSE
Annonse

– Situasjonen er uholdbar

Slik så det ut i Bergrådveien 35/37 fredag ettermiddag. Etter helgen har det blitt verre, ifølge styrelderen. Foto: PRIVAT

Slik ser det ut i sameiet på Korsvoll, tre og en halv uke etter at søppelet sist ble tømt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 17:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: – Torsdag så det ut som om de tømte hos naboene på begge sider av veien, men ikke hos oss, sier styreleder Bjørn Sandvik i sameiet Bergrådveien 35/37.

Slik så det ut i søppelskuret i Bergrådveien 35/37 fredag ettermiddag. Etter helgen har det blitt verre, ifølge styrelderen. Foto: PRIVAT

Mandag er det seks uker siden selskapet Veireno overtok søppeltømmingen i Oslo. Renovasjonsetaten varslet en innkjøringsfase på fire til seks uker.

OPPDATERT: Mandag ettermiddag varsles det at 12 nye søppelbiler settes inn for å redusere etterslepet. Men de mangler nøkler til søppelskur og låste portrom

Tre og en halv uke

Torsdag i forrige uke var det tre uker siden sist sameiet på Korsvoll hadde renovatørene på besøk.

– Vi sendte klager til Renovasjonsetaten og fikk tilbakemelding om at det ville bli hentet torsdag eller fredag i uken som var, men det har ikke skjedd noe, sier Sandvik til Nordre Aker Budstikke mandag formiddag.

Også i helgen ble det sendt en klage til etaten.

Sandvik kaller situasjonen uholdbar.

– Vi har søppelbeholderne innelåst i en bod, så det er ikke så synlig som det det blir andre steder hvor de står utendørs. Men det er jo ikke bra. Hvis ikke det skjer noe snart må vi sørge for å få det tømt på en annen måte, så får det bli en økonomisk sak mellom oss og Renovasjonsetaten, sier styrelederen.

LES OGSÅ: Til tross for naboklager: Har ingen planer om å legge om 37-bussen

Stort etterslep

Slik så det ut i Morenestien fredag ettermiddag. Fugler har forsynt seg av matavfallet. Foto: PRIVAT

Fredag fortalte Nordre Aker Budstikke om at det flere steder i bydelen, på Kringsjå, Korsvoll og Kjelsås, ikke har blitt tømt søppel på flere uker.

I Folke Bernadottes vei på Kringsjå fløt det over både i søppelkassene og papirbeholderne.

I helgen har lesere fortalt om fulle beholdere i Peder Grøns vei, Åmotveien, Korvollbråtan og Morenestien på Korsvoll.

På en adresse i Myrerskogveien hadde det ikke blitt tømt på flere uker, da renovasjonsbilene endelig kom fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Blir avgift på flere hundre kroner dagen for parkering i disse smågatene

Har fått bøter

Fulle søppeldunker på Korsvoll på fredag. Foto: PRIVAT

I løpet av ukens fire første dager i forrige uke ble det samlet inn 1755 tonn. Nivået for en normaluke er 2500 tonn, meldte Renovasjonsetaten i en pressemelding fredag.

I helgen ble det klart at selskapet Veireno er ilagt dagbøter fra Oslo kommune. Dette er i tråd med kontrakten mellom de to.

– Vi begynte i denne uke å ilegge de første bøtene. I innkjøringsperioden har vi hatt et særlig fokus på abonnentene som har klaget flere ganger. For å legge et ytterligere press på Veireno for å få effektuert disse klagene, har vi valgt å sanksjonere manglende innsamling med dagmulkt. Vi krever dagmulkt for manglende tømming av beholdere som vi kan dokumentere ikke er tømt til tross for flere klager, sa kommunikasjonsdirektør Tone Dalen til Aftenposten fredag.

Størrelsen på bøtene som er gitt vil hun ikke opplyse om, av hensyn til videre kontraktsoppfølging. Etter det Aftenposten erfarer åpner kontrakten for å gi «kroner 1000 pr. virkedag fristen oversittes pr. oppsamlingsenhet mindre enn eller lik 1200 liter, og kr 6000 pr. virkedag fristen oversittes pr. oppsamlingsenhet større enn 1200 liter.»

Setter inn ekstra biler

Slik så det ut i et søppelskur i Folke Bernadottes vei på fredag. Foto: PRIVAT

Ifølge Dagsavisen har Renovasjonsetaten selv satt inn biler for å ta unna etterslepet, slik at Veireno kan konsentrere seg om normal rutekjøring.

– I tillegg til at Veireno har egne biler som kjører på klager, har Renovasjonsetaten nå satt inn ekstra biler og mannskap for å følge opp flergangsklager som Veireno ikke har fulgt opp innen avtalt tid. Veireno vil måtte betale ekstrakostnadene dette medfører for Renovasjonsetaten, sa Anja Bakken Riise, byrådssekretær for Lan Marie Nguyen Berg til Dagsavisen fredag.

Skal begynne å normalisere seg

– Vi er nå inne i den sjette uka og forventer at situasjonen for restavfall er tilnærmet normalt, sa kommunikasjonsdirektør Tone Dalen i Renovasjonsetaten til Nordstrands Blad i forrige uke.

– Mens restavfall har innsamling minimum hver uke, skal papiravfall mange steder samles inn hver fjerde uke. Det tar derfor lengre tid å lære seg disse rutene, og vi forventer flere avvik enn normalt på papirinnsamlingen noen uker til, sa Dalen.

Les alle svarene fra Renovasjonsetaten her!

På sine nettsider skriver Renovasjonsetaten: «Veireno AS har 20 renovasjonsbiler i drift lørdag 12. og søndag 13. november. Dette vil bidra til å få innsamlingen opp mot normalnivåene også denne uken.»

Mandag formiddag har Nordre Aker Budstikke vært i kontakt med Tone Dalen og bedt om en situasjonsrapport etter helgeinnsamlingen. Hun viser til at det skal holdes en pressebrief klokken 14, og ønsker ikke å kommentere saken ytterliger før det.

OPPDATERT: Mandag ettermiddag varsles det at 12 nye søppelbiler settes inn for å redusere etterslepet. Men de mangler nøkler til søppelskur og låste portrom

Manglende tømming kan meldes på telefon 02 180 eller postmottak@ren.oslo.kommune.no.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse