Sjekk hvor mye penger ungdomsskolen har samlet inn til kreftsaken!

Ikke noe småtteribeløp ungdomsskoleelevene har samlet inn til det gode formål. Fra venstre: Kristine, Oline, Helena, Anna Mathea og Tyra. FOTO: NORDBERG SKOLE

De byttet ut Operasjon Dagsverk med innsamlingsaksjon til Ung Kreft, det ble litt av en julegave. – Jeg er veldig stolt av hva vi elevene har klart å få til, sier leder for aksjonen ved Nordberg skole, Anna Mathea Hansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2017 kl 11:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: – Vi vil gjerne hjelpe andre. Jeg har selv opplevd sykdommen i nære relasjoner. Jeg er veldig glad for at det ble flertall i elevrådet for å samle inn penger til kreftsaken, og spesielt til Ung Kreft, sier leder av komiteen ved Nordberg skole, Anna Mathea Hansen.

Droppet OD

Elevene droppet den tradisjonelle Operasjons Dagsverk-aksjonen, og plukket ut en dag i desember, 8. desember, og samlet inn det de kunne av penger. Gjennom jobbing, og salg av boller og annet i området.

– Det ble noen spørsmål fra andre elever om hvorfor og hvordan det ville funke å bytte ut Operasjon Dagsverk med annen aksjon, men resultatet viser jo at dette gikk så veldig bra. Jeg er veldig stolt av hva vi elevene har klart å få til, sier Anna Mathea.

141.177 kroner

For det var ikke noe småtteribeløp ungdomsskole-elevene har samlet inn til kreftsaken, hele 141.177 kroner er julegaven til Ungkreft.

– Dette er så moro! Jeg går i niende klasse nå, og håper at vi kan få til samme store aksjonen til neste år, til eventuelt et annet godt formål. Det blir en bedre jul i år, når jeg tenker på den innsatsen vi har gjort, og alle pengene som vi nå kan gi videre til kreftsaken.

Ung Kreft

Ung Kreft er veldig glade for julegaven.

– Vi er svært glade for at elevene ved Nordberg skole har valgt å samle inn penger til Ung Kreft. Pengene skal gå til vårt videre arbeid for at unge kreftrammede og pårørende skal ha det bra. Vi har både samtaletilbud, gruppeaktiviteter og treningstilbud, og dette betyr mye for mange i en vanskelig periode av livet, sier daglig leder Cecilia Valenzuela til lokalavisa.

Videre:

– Det er godt å komme sammen og vite at man ikke er alene. Bidraget fra elevene ved Nordberg skole bidrar til at vi kan fortsette å gi et godt tilbud til unge berørt av kreft. Takk for en fantastisk julegave, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse