Sjekk UV-stråling på sms!

Nå kan du bruke mobiltelefonen for å sjekke hvor sterk UV-stråling det er. Illustrasjonsfoto

Nå kan du enkelt sjekke om ungene må beskyttes ekstra mot UV-stråling ved bruk av mobiltelefonen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Oslo: Barnehagepersonell og andre som har ansvar for barn i sommersolen kan enkelt sjekke UV-indeks. Indeksen er et mål på hvor sterk strålingen er, og viser når det er ekstra behov for å beskytte barna i solen. Blir det varslet 3 eller høyere er det viktig å tenke på solbeskyttelse, opplyser Kreftforeningen.

– Snakk med barna

– Det er fint om barna lærer at det er dager det er ekstra viktig å beskytte seg mot å bli solbrent – og dager da det ikke er nødvendig, sier Ole Alexander Opdalshei i Kreftforeningen.

– Skal skolen ha idrettsdag eller barnehagen skal på tur, kan det være smart å sjekke UV-varselet for det området man er i. Blir det varslet UV-indeks 3-4 eller høyere kan for eksempel matpakken spises i skyggen og barna bør ha på seg solkrem.

Barn med ekstra følsom hud kan ha behov for solbeskyttelse når UV-indeks er 3, mens barn med mørk hud ikke har samme behov for solbeskyttelse. Er UV-indeks 1 eller 2, kan vi trygt glemme solbeskyttelsen!

Slik sjekker du UV-indeksUV-indeks kan sjekkes på www.luftkvalitet.info/uv. Du kan også legge inn nr. 1963 på mobilen, slik at du kan sende sms og få oppgitt UV-indeks og dagens solingsråd der du befinner deg – akkurat når du trenger det. Bor du på østkanten i Oslo gjør du følgende: Skriv UV stedsnavn, for eksempel UV Oslo, og send til 1963. Tjenesten koster kr 3,- pr. melding.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse