Sjekker perrongen etter at 16-åring døde på Nordberg

Holstein t-banestasjon.

Torsdag skjedde en tragisk dødsulykke ved Holstein t-banestasjon på Nordberg, da en jente skal ha sklidd fra plattformen. Sporveien sier de følger opp vedlikeholdet rundt alle t-bane- og trikkestopp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2017 kl 10:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Dødsulykken skjedde torsdag ettermiddag, da en 16 år gammel jente skal ha glidd og deretter falt ned i t-banesporet ved Holstein t-banestasjon.

Underleverandører

– Vi har flere underleverandører som har ansvaret for vedlikeholdet på stasjonene. Vi har sjekket og det ble strødd natten før denne ulykken, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud til Nordre Aker Budstikke.

Det vil si natt til torsdag.

Sjekker jevnlig

Asperud fortsetter:

– I våre avtaler med underleverandørene står det tydelig at det skal strøs og måkes ved behov. Dette er også noe vi jevnlig sjekker at blir gjort. Trikke- og t-baneførerne er også flinke til å gi oss tilbakemelding om hvor det trengs vedlikehold.

Se bildet større

Holstein t-banestasjon.

LES OGSÅ: Åpen kirke på Nordberg etter dødsulykken

Mer informasjon

– Nå må vi videre avvente og høre hva politiet og Havarikommisjonen finner ut av om denne tragiske hendelsen, sier Asperud.

Til Aftenposten opplyser han at det i forbindelse med oppgraderinger på Sogsnavannsbanen er gjort utbedringer ved Holstein stasjon. På store deler av stasjonen er det ingen utfordringer med avstanden mellom vognene og perrongen.

– Helt på bakre del av perrongen er det en liten utfordring, og her er det montert fallsikring som gjør at man ikke faller helt ned på skinnegangen. Dette har vi også på Nationaltheatret stasjon og enkelte andre steder, sier han til Aftenposten.

Ifølge TV2 skjedde ulykken midt på perrongen. T-baneføreren fikk ikke med seg hendelsen, og kjørte toget videre. Ifølge politiet har jenta gått av toget, og trolig glidd da banen skulle kjøre, opplyser operasjonsleder Finn Belle.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse