– Sjokkerende dårlig sikkerhet på skoleveien

Ikke særlig hyggelig skolvei til Kjelsås fra Brekkedammen - her ved Teknisk Museum og togundergangen. FOTO: PRIVAT

Første skoledag i dag, og ikke alle er like fornøyd med skoleveien for de minste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2017 kl 16:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke kjenner til at FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) og trafikkgruppa ved Kjelsås skole har tidligere vært i kontakt med Hafslund Nett AS, i forbindelse med arbeidene som foregår i Asbjørnsens vei, ved Kjelsås togstasjon, og ved inn- og utkjørsel ved Teknisk Museum.

Hafslund legger nye rør for kabel fra Kjelsås til Korsvoll. Tidligere har Nordre Aker Budstikke fortalt om arbeidene, og om kø i Kjelsåsveien i rushtiden, i forbindelse med ekstra lyssetting.

Her kan du lese tidligere sak.

Se bildet større

Ikke bare bare å traktere seg forbi lastebiler og andre hindringer fra til og fra Kjelsås skole i dag. FOTO: PRIVAT

Ber om umiddelbar handling

– Vi har nå bedt om at Hafslund umiddelbart tar tak i situasjonen i dette området, ved Teknisk Museum inn- og utkjørsel. I et slikt anleggsområde kreves det at anleggsarbeiderne går med hjelm og sikringsutstyr. Her lar man skolebarn gå midt blant dem uten noen form for oppsyn, sier Bjarne Vasset jr., leder av trafikkgruppa ved Kjelsås skole.

Han forteller videre at det er foreldre som ønsker å kontakte politiet og få arbeidet deres stoppet umiddelbart, inntil en akseptabel løsning er på plass i området rundt Teknisk Museum.

Rygger på fortauet

– Her har vi gravemaskiner og store lastebiler som rygger på fortauet, når skolebarn ferdes der uten sikring. Entreprenøren har sperret fortauet, og sender barna gjennom en parkeringsplass, hvor også det er lastebiler og anleggmaskiner i tillegg til flere hundre biler inn og ut til Teknisk Museum og til pendlerparkeringen, skriver Vasset i en mail sendt til Hafslund, som også lokalavisa har fått kjennskap til.

Her vedlegger han bilder som viser at det ikke er noe merking for hvor fotgjengere skal gå, og heller ingen sikring med en avstand til gravemaskiner og lastebiler på 1-2 meter.

– Sjokkerende

– Dette er rett og slett sjokkerende lavt nivå på sikkerheten. Jeg ber dere om å sette inn tiltak innen skolestart i morgen tidlig, da anleggsarbeid og små barn på vei til skolen er en situasjon som stiller store krav til sikkerhet. Det holder heller ikke å ha bemanning i krysset inn til stasjonen i en kort periode slik som det var i dag tidlig, skriver også Vasset jr. mandag til Hafslund.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at Vasset jr. har mottatt svar tirsdag ettermiddag, om at Hafslund skal ta tak i situasjonen.

Hafslund svarer

Nordre Aker Budstikke har også kontaktet Hafslund om saken.

– Hafslund Nett tar sikkerheten på høyeste alvor, også når det gjelder anleggsområder der folk ferdes, og har stor forståelse for at foreldre engster seg da det er gravearbeider i skoleveier, skriver kommunikasjonssjef Morten Schau i en mail til lokalavisa tirsdag ettermiddag.

Videre:

– Vi fulgte opp saken umiddelbart. Vår utførende entreprenørmener mener at bildet er mest sannsynlig tatt i en pause eller lunsj, og at det var ingen aktivitet på maskinene. Når det har vært aktivitet på maskinene har det alltid vært folk på utsiden av disse som kan håndtere fotgjengere.

– I tillegg vil vi også ha en dirigent ved Teknisk museum som kun har som oppgave å håndtere fotgjengere i tillegg til en oppe i fotgjengerfeltet, tidspunktene blir klokken 0700 – 0900, og klokken 1300 – 1700, skriver Schau videre i mailen.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse